Kezdődik a világbajnokság!

Vissza
Kezdődik a világbajnokság!

Két mérkőzéssel ma elindul a 26. férfi kézilabda-világbajnokság, amelyen a csapatunkból nyolc játékos vesz részt.

A Németország – Korea találkozóval ma 18.15-kor kezdődik meg a férfi vb. Két mérkőzést rendeznek ma, a két házigazdával. A németek mellett a dánok a házigazdák, így ők fővárosukban, Koppenhágában fogadják 20.15-től Chilét.

Népes kontingens képviseli a MOL-PICK SZEGED-et a dán-német közös rendezésű világbajnokságon. Nyolc játékosunk öt válogatottban lép pályára.

Pénteken mindegyik játékosunk pályára léphet, amennyiben meccskeretbe kerül. A 3B, azaz Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Bodó Richárd Magyarország mezében Argentína ellen játszhatnak majd.

– Nagyon remélem, hogy stabil védekezésünk és kapusteljesítményünk lesz az egész torna során, valamint támadásban nagyon jó átlövőink és irányítóink vannak. A svédek kiemelkednek a csoportból, így ellenük az utolsó meccsünk lehet a legkeményebb a csoportban – árulta el érdeklődésünkre Bánhidi Bence.

A B csoportban 18 órától szegediek mérkőzhetnek meg egymással, ugyanis Izland Horvátországgal találkozik. Előbbiben Stefán Sigurmannsson, utóbbiban pedig Marin Sego és Alen Blazevic kaphat szerepet.

Dmitrij Zsitnyikov az orosz válogatottal Szerbia ellen kezd a vb-n. Az ellen a szerbek ellen, amelynek kispadján két egykori szegedi játékos ül. A szövetségi kapitány, a Terminátor becenévre hallgató Nenad Perunicsics 2006-ban magyarkupa-győzelmet ünnepelhetett velünk, míg a másodedző, Nedeljko Jovanovics a 2006-2007-es idényben erősített bennünket.

Ugyanebben a csoportban könnyed győzelemmel kezdhet Spanyolország és irányítónk, Joan Canellas, mivel Bahrein ellen lépnek pályára 20.30-tól majd Münchenben.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs
 

Közzétéve: 2019.01.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR