Kezdődik a világbajnokság!

Vissza
Kezdődik a világbajnokság!

Két mérkőzéssel ma elindul a 26. férfi kézilabda-világbajnokság, amelyen a csapatunkból nyolc játékos vesz részt.

A Németország – Korea találkozóval ma 18.15-kor kezdődik meg a férfi vb. Két mérkőzést rendeznek ma, a két házigazdával. A németek mellett a dánok a házigazdák, így ők fővárosukban, Koppenhágában fogadják 20.15-től Chilét.

Népes kontingens képviseli a MOL-PICK SZEGED-et a dán-német közös rendezésű világbajnokságon. Nyolc játékosunk öt válogatottban lép pályára.

Pénteken mindegyik játékosunk pályára léphet, amennyiben meccskeretbe kerül. A 3B, azaz Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Bodó Richárd Magyarország mezében Argentína ellen játszhatnak majd.

– Nagyon remélem, hogy stabil védekezésünk és kapusteljesítményünk lesz az egész torna során, valamint támadásban nagyon jó átlövőink és irányítóink vannak. A svédek kiemelkednek a csoportból, így ellenük az utolsó meccsünk lehet a legkeményebb a csoportban – árulta el érdeklődésünkre Bánhidi Bence.

A B csoportban 18 órától szegediek mérkőzhetnek meg egymással, ugyanis Izland Horvátországgal találkozik. Előbbiben Stefán Sigurmannsson, utóbbiban pedig Marin Sego és Alen Blazevic kaphat szerepet.

Dmitrij Zsitnyikov az orosz válogatottal Szerbia ellen kezd a vb-n. Az ellen a szerbek ellen, amelynek kispadján két egykori szegedi játékos ül. A szövetségi kapitány, a Terminátor becenévre hallgató Nenad Perunicsics 2006-ban magyarkupa-győzelmet ünnepelhetett velünk, míg a másodedző, Nedeljko Jovanovics a 2006-2007-es idényben erősített bennünket.

Ugyanebben a csoportban könnyed győzelemmel kezdhet Spanyolország és irányítónk, Joan Canellas, mivel Bahrein ellen lépnek pályára 20.30-tól majd Münchenben.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Dénes Balázs
 

Közzétéve: 2019.01.10.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/17
Vastaps az első edzőmeccsen

Az év első felkészülési találkozóján 13–11-es félidő után 30–24-re legyőztük a macedón Eurofarm Rabotnikot az újszegedi sportcsarnokban.

2019
01/16
Jön az év első edzőmeccse

Felkészülési mérkőzésen holnap 17 órától a macedón RK Eurofarm Rabotnikot fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. A találkozó megtekintése ingyenes.

AZ ÖSSZES HÍR