Győzelemmel kezdtünk az EHF-kupában

Vissza
Győzelemmel kezdtünk az EHF-kupában

Győzelemmel kezdte szereplését az EHF-kupa C csoportjában a Pick Szeged együttese. Vasárnap kora délután a francia Nantes ellen hazai környezetben 28-27-re nyertünk.

Pick Szeged-HBC Nantes (francia) 28-27 (18-13)
Férfi kézilabda EHF-kupa, C csoport. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2800 néző.Vezette: Kouzs, Zsoba (ukránok). 
Pick Szeged: Mikler - Laszica 1, BALOGH 6/2, LARHOLM 7/3, Zubai 2, Ilyés 2, KÄLLMAN 5.Csere: Tatai (kapus), Blazevic, Mindegía, PRCE 4, Vranjes 1, Vadkerti, Ancsin, Gidai.VezetőedzőJuan Carlos Pastor.
HBC Nantes: Skof - CAMARERO 7, Maqueda 3, Gharbi, Feliho, CLAIRE 5, RIVERA 6/3.Csere: Maggaiez (kapus), Vujics, Nyateu, Sayad 1, JONSSON 4, Garcia 1, Toumi.VezetőedzőThierry Anti.
Hétméteres: 7/5, illetve 4/3.
Kiállítás: 8, illetve 8 perc.
Kizárva: Vranjes (50. perc).

A mérkőzés előtt Fasimon Sándor, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke adta át 2013 legjobb kapusának, Mikler Rolandnak a díjat. 

A Pick remekül kezdett, gyorsan magához ragadta a játék irányítását, egy 3-0-ás rohammal indítottunk. Az első félidő hajrájáig fokozatosan nőtt a különbség, az utolsó perc előtt jöttek fel a franciak 3 gólra. Szerencsére a hajrában Källman és Balogh révén bevettük a gallok hálóját, így 18-13-ra vezettünk az első félidő után.

A második játékrészben is uraltuk a meccset, sokáig nem is kellett izgulnunk, mert 4-5 góllal vezettünk. Sajnos a hajrában többször is hibáztunk, így feljött a tavalyi EHF-kupa-döntős. A győzelmünket semmi sem veszélyeztette, így 28-27-re - Csurgón is hasonló volt az eredmény - diadalmaskodtunk, így zsinórban a 24. győzelmünket arattuk a 2013-2014-es szezonban.

Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője: - Kiválóan kezdtünk, ám sajnos a második félidőben visszahoztuk ellenfelünket. Kulcsmomentum volt Vranjes piros lapja, ezt jól használta ki a Nantes. A legfontosabb a győzelem, mostantól pedig a svédországi összecsapásra készülünk.

Thierry Anti, a Nantes vezetőedzője: - Nehézzé tettük a meccset magunknak azzal, hogy rosszul kezdtünk, és hátrányba kerültünk. Taktikai változtatásokkal és cserékkel próbáltunk változtatni, de volt olyan pillanat, amikor azt hittem, teljesen összeomlunk. Entrerrios nem léphetett pályára, Maqueda pedig nem először maradt el a tudásától a szezonban, ezek is hozzájárultak a vereséghez. 

Balogh Zsolt, a Pick Szeged válogatott átlövője: - Döcögős volt a vége, ezt sajnálom, ám a sikernek örülök. Nem a legjobb ilyen korai időpontban játszani, de szerencsére tudtuk ezt kezelni. A svéd Kristianstadot nem ismerem, ám itt nincsenek gyenge csapatok, így biztosan nehéz meccs vár ránk idegenben a jövő héten. Azon leszünk, hogy továbbra is megtartsuk a győzelmi sorozatunkat.

Valero Rivera, a Nantes spanyol válogatott légiósa: - Álmosan játszottunk a meccs elején, a Pick pedig meglepett minket, és elhúzott. Szegeden nehéz játszani a szurkolók miatt, úgy gondolom, megtettük, amit lehetett, ám nem tudtunk pontot szerezni.

A Pick Szeged február 12-én (szerda) 19 órakor Svédországban, a Kristianstad otthonában lép pályára.

A csoport másik meccsén: Tatran Presov-Kristianstad 37-30

Közzétéve: 2014.02.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR