BL: vereség Flensburgban

Vissza
BL: vereség Flensburgban

Elszenvedtük második vereségünket idén, miután 14–14-es félidő után 27–25-re vesztettünk Flensburgban a Bajnokok Ligája B csoportjának 10. fordulójában.

SG Flensburg Handewitt (német) - MOL-PICK SZEGED 27-25 (14-14)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, B csoport, 10. forduló, Flensburg, Flens Aréna, 5 ezer néző. Vezette: Mazeika, Gatelis (litvánok).
Flensburg: Bergerud - Svan, Glandorf 1, Gottfridsson 5, Golla 5, Lauge 4, Jöndal 8/4. Csere: Hald, Röd 1, Johannessen 2, Steinhauser 1. Vezetőedző: Maik Machulla.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic - Sostaric 1, Maqueda 4, Blazevic 2, Bánhidi 5, Canellas 3, Sigurmannsson 3/1. Csere: Sego (kapus), Zsitnyikov, Gaber 1, Balogh 1, Bodó 5, Bombac 1, P. Rodríguez. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 4/4, ill. 1/1.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

NYILATKOZAT

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK SZEGED vezetőedzője: – Nagyon sajnálom a mai meccset. Főként azért, mert csak 27 gólt kaptunk Flensburgban, azonban 25-öt lőttünk, amivel nem lehet meccset nyerni. Sajnos a második félidőben támadásban gyengék voltunk és a kapusuk is remekelt, ami döntőnek bizonyult. Nincs semmi gond, hiszen szép sikereket értünk el az ősszel. Mindenképpen tanulnunk kell ebből a meccsből. Három napja egy nagyszerű győzelmet arattunk a Párizs ellen, talán ez is bennünk volt, valamint volt annyi időnk felkészülni. Megyünk tovább, tesszük a dolgunkat, ebben van a mi erőnk.

Maik Machulla, a Flensburg vezetőedzője: – Nagyszerű meccset játszottunk egy erős Szeged ellen. A győzelmünket a második félidei játékunknak köszönhetjük, ekkor stabillá vált a védekezésünk. Volt egy kiváló kapusteljesítményünk és ennek köszönhetően megnyertük a meccset.

Alen Blazevic, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Csak saját magunkat okolhatjuk a vereségért, mert kezünkben volt a győzelem. Ha kicsit precízebbek vagyunk támadásban, és a szerencse is mellénk áll, akkor most két pont utazhatnánk haza.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK SZEGED játékosa: – Támadásban nagyon sokat hibáztunk, valamint rosszabbul játszottunk, mint a PSG ellen. Nem voltunk a toppon koncentrációban. Emberelőnyben nagyon rosszul játszottunk, pedig a helyzeteink megvoltak. Hibáztunk a kapussal szemben, rossz döntéseket hoztunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Potyogtak a gólok, annak ellenére is, hogy Bergerud és Alilovic is többször védett. A kipattanókat nem sikerült megszereznünk, ennek ellenére az első félidő derekán rendszerint két góllal vezettünk. Fordítottak a hazaiak, azonban egynél nagyobb különbséget sosem mutatott az eredményjelző.

A 27. és 35. perc között nem szereztünk gólt, de szerencsére a védelmünk a helyén volt, így nem tudott előnyt felépíteni a német bajnok Flensburg. Mirko Alilovic ismét parádésan védett, de támadásban több helyzetet kihagytunk, így nem tudtuk átvenni a vezetést a szünet után. Az 55. perc környékén Bánhidi trafálta telibe a lécet, majd labdaszerzés után Sigurmannsson üres kapus lövése kétszer csattant a kapufán. Jobban hajrázott a Flensburg, így 27–25-ös győzelmet aratott.

Csapatunk csütörtökön utazik haza, szombaton 18 órakor pedig már Dabason vár ránk bajnoki mérkőzés.

Cikk: Becsei Dávid
Fotó: Ingrid Anderson-Jensen

Közzétéve: 2018.11.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR