A hét rangadója a miénk BL-ben

Vissza
A hét rangadója a miénk BL-ben

Szombaton 17.30-kor a VELUX EHF Bajnokok Ligájában a hét rangadóját vívjuk. Hazai pályán a listavezető és eddig veretlen francia Paris SG ellen csatázunk.

A hét meccse! Ez lesz a miénk, a szombati MOL-PICK SZEGED–Paris SG összecsapás. Az év utolsó hazai VELUX EHF Bajnokok Ligája-találkozóján lépünk pályára, 17.30-kor kezdődik a sokak által várt összecsapás.

Jön a listavezető, amely ellen a BL-ben még nem sikerült nyernünk. Háromszor találkoztunk velük, eddig van egy bravúros idegenbeli döntetlenünk, de kétszer vereséget szenvedtünk tőlük. Idén november 4-én hiába volt esélyünk akár a pontszerzésre a francia fővárosban, végül a PSG 33–31-re nyert.

Mindenki nagyon készül a hét meccsére, természetesen mi is. Az EHF CL és a MOL-PICK SZEGED közösségi oldalain is minden erről a nem mindennapi összecsapásról szól majd.

Azt, hogy mennyire reflektorfénybe kerültünk, jól bizonyítja, hogy az RTL Klub Fókusz műsora csütörtökön az edzésen, majd szombaton a meccsen is nálunk forgat, riportot készít a 3B-vel, Balogh Zsolttal, Bánhidi Bencével és Bodó Richárddal, de természetesen a szurkolótábor is fontos szerepet tölt majd be.

Hatalmas a médiaérdeklődés a találkozó iránt. Magyarországról is sokan akkreditálták már magukat, de Erdélyből, a Vajdaságból és Szlovákiából is jelezték újságírók, hogy szeretnének a nagy meccsről tudósítani.

A Paris SG négyfős médiastábbal érkezik, így a sajtórészlegen is telt ház lesz.

A meccset a megszokott módon a Sport 1 tévé élőben adja. Médiapartnerünk, a Délmagyarország is kiemelten foglalkozik a PICK–PSG meccsel, Hudi Dániel karikaturista egy Dean Bombac-, Mikkel Hansen-képpel jelentkezik majd szombaton.

Ez a 177. meccsünk lesz a BL-ben. A Skjern elleni 33–33-as döntetlenünk a 14. „remink” volt a legjobbak között. Nem lehet azt mondani, hogy sűrűn ikszelünk. Az idei szezonban eddig 242 gólt dobtunk, így a Paris SG elleni nyolcadik találatunk jubileumi lesz a 2018–2019-es szezonban. Eddig 4892 gólt dobtunk, még 108 kell az ötezerhez. Hasítunk efelé is, az biztos, hogy ezt a határt 2019-ben érhetjük el.
A szurkolók már meccslázban égnek, a világ egyik legerősebb csapatát hozzuk el Szegedre, így mondhatjuk, hogy Európa kézilabda-társadalma ránk figyel.

A B csoport állása: 1. Paris Saint-Germain 16 pont, 2. MOL-PICK SZEGED 13, 3. HBC Nantes (francia) 7, 4. Flensburg-Handewitt (német) 6 (216–217), 5. Skjern HB (dán) 6 (227–239), 6. RK Celje PL (szlovén) 6 (206–224), 7. Motor Zaporizzsja (ukrán) 5 (237–248), 8. PPD Zagreb (horvát) 5 (198–226).

Cikk: Süli Róbert

 

Közzétéve: 2018.11.21.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/19
Utánpótlásunk is lezárta a szezont

Évek óta hagyomány klubunknál, hogy a szezon végén utánpótlás csapataink, játékosaink, edzőink és a szülők együtt, közösen zárják le a hosszú, sikeres idényt.

2019
06/17
Vladan Jordovics lesz utánpótlásunk szakmai igazgatója

Herbert Gábor távozik a PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatói posztjáról. Utódja Vladan Jordovics lesz, aki évekig dolgozott már Magyarországon.

AZ ÖSSZES HÍR