Nyertünk, nem mindennapi csatában Csurgón

Vissza
Nyertünk, nem mindennapi csatában Csurgón

Nem mindennapi csatában, Balogh Zsoltnak 8 másodperccel a vége előtt szerzett góljával, 28-27-re nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Csurgói KK otthonában. A meccs legjobb játékosa, Jonas Larholm volt, a svéd légiós 12 gólt szerzett!

Csurgói KK-Pick Szeged 27-28 (14-15)
Férfi kézilabda NB I, Csurgó, Sótonyi László sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Csurgói KK: Wyszomirski - Aguirrezabalaga 1, Pukhouski 2, Szöllösi 1, Szavics 3, Lele 7, Nagy M 4. Csere: Herbert, Borsos 2, Pordán, Grebenár, Országh, Oláh 5/4, Gazdag 2. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Pick Szeged: Mikler - Laszica, Ilyés 4, Mindegía, Zubai 1, Blazevic, Vadkerti. Csere: Tatai (kapus), Balogh 7, Larholm 12/8, Källman 1, Prce 2, Vranjes 1, Gidai. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc.
Hétméteresből: 5/4,  ill. 8/8. 

– Sok időm nem volt arra, hogy átgondoljam, mit csináljak. Az időkérés után körbement a labda, elnéztem balra, és azt láttam, hogy Larholmra kilépett egy védő. Ekkor eldöntöttem, hogy elindulok a kapu felé. Arra gondoltam, majdcsak  leüt vagy leránt valaki, és jön a hétméteres. Ezzel szemben szabad volt az út előttem, így lőttem. Nagyon boldog vagyok, hogy végül az én gólommal sikerült megnyerni a rangadót – nyilatkozta Csurgón a lefújás után Balogh Zsolt, a Pick hetek óta remek formában játszó válogatott jobbátlövője.

– 25–23-nál  eldönthettük volna a meccset, azonban egy szerencsés góllal visszajött a hazai csapat. Furcsa találkozó volt, igazán nagy játék nem is alakulhatott ki: a hazaiak minden mindegy alapon támadtak, és szereztek váratlan gólokat. Csapatomat dicséret illeti, hiszen akkor sem ijedt meg, amikor vezetett a Csurgó, volt erő a játékosokban. Ismét bebizonyosodott, hogy egy világesemény után nehéz jól játszani, a lényeg viszont a győzelem, amiből az előttünk álló kemény feladatokra erőt meríthetünk – mondta Juan Carlos Pastor, a csapat spanyol vezetőedzője.

– Nem csak az én érdemem a siker, főként a csapaté, persze örülök annak, hogy sikerült gólokkal hozzájárulnom ehhez a győzelemhez – nyilatkozta Jonas Erik Larholm. 

- süli róbert - 

Közzétéve: 2014.02.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
05/29
Ezüstéremmel zártuk az NB I-es szezont

A döntő második összecsapásán négy góllal kaptunk ki a Veszprémtől. A találkozó előtt megható programmal köszöntöttük a 2014-ben EHF-kupát nyert szegedi csapatot.

2024
05/28
Szurkolói információk a bajnoki döntőre

Szerdán 18 órakor a bajnoki döntőben a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR