Deki, a dán specialista

Vissza
Deki, a dán specialista

Dean Bombac a MOL-PICK SZEGED színeiben eddig kétszer lépett pályára Dániában, és csapatunk mindkétszer nyert. Vasárnap 16.50-kor a Skjern otthonában szerepelünk. Deki kemény meccsre számít.

2014 őszéig a Bajnokok Ligájában nem sok babér termett nekünk Dániában. Zsinórban háromszor kaptunk ki, nem volt győzelmünk a vikingcsapat ellen. És ekkor jött az Aalborg elleni meccs, október 12-én. Már a félidőben 15–11-re vezettünk, a végén pedig 28–25-re diadalmaskodtunk. Ezen a meccsen Dean Bombac irányította a MOL-PICK SZEGED együttesét, hat góllal járult hozzá a sikerhez.

– Emlékszem a meccsre – kezdte a beszélgetést a Deki becenévre hallgató játékosunk –, egy kielcei vereség után utaztunk Dániába. Nem voltunk könnyű helyzetben, mert balátlövő poszton többen is sérüléssel küszködtek, így Niko Mindegíával sok-sok időt töltöttünk a pályán, két irányítós játékot játszottunk. Ez igazán Balogh Zsoltinak jött jól, gyorsaságát kihasználva 13 gólt dobott a meccsen, így magabiztosan nyertünk. Ez olyan lendületet adott, hogy az aalborgi meccs után zsinórban négyszer nyertünk, így a végén a csoport második helyén jutottunk tovább.

Az Aalborg, majd a Kolding elleni meccs szép emlék Dean Bombacnak is, de most a Skjern Handbold következik. Az aktuális dán bajnok veszélyes csapat. Bármire képes, és ezt jól mutatja az idei szereplése is. A dán bajnokságban értékes pontokat hullajtottak, jelenleg 11 ponttal – 11 meccsen 6 győzelem és 5 vereség a mérlegük – csak a 7. helyen állnak. A BL-ben az ötödik helyet foglalják el, 6 meccsen kétszer nyertek, egyszer döntetlent játszottak, és háromszor vereséget szenvedtek.

– Komoly, nagy tempójú meccsre számítok. A Skjern a tipikus dán stílust testesíti meg. Arra tanítja kiskoruk óta őket, hogy nagy ritmusban játszanak. Mi azonban taktikailag magasabb szinten állunk, és ha ezt betartva játszunk, akkor meglesz a győzelem. Nagyon fontos találkozó vár ránk, ezzel mindannyian tisztában vagyunk, így edzünk, így készülünk.

Irányítónk gyermekei, Emma és Iker egyre nagyobbak. Nincs olyan hazai meccs, amelyet kihagynának. Náluk is fontos szerepet tölt be a találkozók utáni közös pacsi.

– Imádnak itt lenni, és tényleg egyre nagyobbak. Emmácska már iskolás. Szereti a sulit, egyre több barátja van. Iker is oviba jár, náluk azért még a játék játssza a főszerepet, így rengeteget megyünk a jó időben a szabadba.

- Süli Róbert -
 

Közzétéve: 2018.11.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR