Hibátlan játék kell a bravúrhoz Párizsban

Vissza
Hibátlan játék kell a bravúrhoz Párizsban

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata megérkezett Párizsba. Vasárnap 17 órától a PSG ellen játszunk a Bajnokok Ligája B csoportjában.

A Bajnokok Ligája csoportkörének két százszázalékos csapata, a Paris Saint-Germain és a MOL-PICK Szeged találkozik vasárnap 17 órától a B csoport rangadóján. Együttesünk szombat este – a délelőtti edzést követő utazás után – rendben megérkezett a csarnok mellett található szállására, így ma már csak a pihenés a program, a holnap pedig a meccsről szól. A találkozó előtt megkérdeztük csapatunk négy tagját, mi dönthet.

– Jól kell védekeznünk, és szinte hibátlan kapusteljesítményre is szükség lesz. Tavaly nagyon jó meccset játszottunk itt, láttuk, hogy lehet esélyünk, de azt is tudjuk, mennyire veszélyes az ellenfél. Biztos vagyok benne, hogy ha nyerni szeretnénk, még jobban kell játszanunk, mint a Veszprém ellen Veszprémben – mondta Marko Krivokapics másodedző.

A műtétje után lábadozó szupersztár, Nikola Karabatic nem játszhat a hazaiaknál, ám így is tele van világklasszisokkal a keret.

– Karabatic az egyik vezére ennek a csapatnak, ekkora sztárok között pedig ez különleges helyzet, szóval a hiánya biztos, hogy érezhető lesz a hazaiakon. Ám mivel nagyon erős a keretük, meg tudják oldani a kiesését – tette hozzá Krivokapics.

A háromszázadik BL-gólján túl járó Balogh Zsolt is egyetért a fentiekkel: a maximumra lesz szükség a bravúrhoz.

– Biztos, hogy jó mérkőzés lesz, hiszen mindkét csapat kiváló formában van, annyi különbséggel, hogy a PSG felé ez valamivel jobban elvárás, mint nálunk. Nagyon nehéz Párizsban nyerni, de ha van valamikor erre esély, az a mostani lehet. Szeretnénk ki-ki meccset játszani, egy döntetlen körüli eredménnyel, amiben az is benne van, hogy megnyerjük. Úgy érzem, hogy a végjátékban dől el a meccs – ha ez összejön, az számunkra az eredménytől függetlenül nagy dolog lesz. Álljon bármi a tabellán, Párizsban még mindig a Párizs az esélyes, ezért nekünk felszabadultan kell játszanunk, és a lényeg az, hogy azt a szintet, amit eddig hoztunk a szezonban, próbáljuk tartani. Hogy ez elég lesz-e a győzelemhez holnap, azt nem tudom – fogalmazott a válogatott átlövő.

– Kemény meccs lesz, harcolunk, aztán meglátjuk – ezt már Alen Blazevic mondta. – Szerintem Karabatic a legjobbjuk, de ő nem játszhat, viszont a többiek is a világ élvonalába tartoznak. Biztos, hogy szoros meccs lesz, szerintem egy góllal nyerünk – tette hozzá.

A kapuban Marin Sego mellett Mirko Alilovictól van szükség a bravúrokra. A horvát válogatott hálóőr is tudja, menyire nehéz feladat lesz a holnapi.

– A PSG a világ egyik legjobb csapata, minden posztra jut egy klasszis, ennek ellenére biztosan meglesznek a lehetőségeink, hogy megszorítsuk őket, csak ki kell ezeket használni. Főleg akkor, ha úgy játszunk, mint a legutóbbi hetekben. Karabatic hiányában is olyan lövőkre kell figyelnünk, mint Rémili, Sagosen vagy Mikkel Hansen, minden tőlük indul és náluk fejeződik be, de például a gyors gólokban, indításokban is jók. Felkészültünk, megpróbálunk meglepetést szerezni, de ehhez száz százalék kell – tette hozzá Alilovic.

– Gyúrós István –

Közzétéve: 2018.11.03.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR