Källman a gyerekek példaképe

Vissza
Källman a gyerekek példaképe

Jonas Källman, a MOL-PICK SZEGED csapatkapitánya 2020-ig meghosszabbította a szerződését. Svéd klasszisunk egyre több kisgyerek példaképe. Többek között erről is beszélgettünk vele.

– Szegeden, a környező településeken egyre több gyerek példaképe vagy! Milyen érzés ez?

– Csodálatos! Pályán és azon kívül is szeretnék az az ember maradni, aki valójában vagyok. Én nem viccelek egyfolytában, sokszor vagyok csendes, de ha gyerekek vesznek körül, akkor megnyílok. Két kisfiam van, tudom, hogy nekik mit jelent egy-egy jó szó, egy simogatás. Egy sportolónak mindig fontosak a gyerekek, jó látni, hogy Szegedem is sok fiatal jár meccsre. Ha fáradt vagyok, akkor sem jelent terhet velük beszélgetni, közös fotót készíteni. 

– 2014-ben szerződtél Szegedre. Gondoltad volna akkor, hogy ilyen hosszú időt maradtok nálunk?

– Boldogok vagyunk Magyarországon, Szegeden. Ez minden ember életében meghatározó dolog. Nem hittem, hogy ilyen hosszú ideig itt leszünk, de nagyon jó csapatunk van, minden évben fejlődünk, jobbak vagyunk, és most is építkezünk, szeretnék komoly sikert elérni.

– Honnan szerzed azt a hihetetlen energiát, amivel rendelkezel?

– A családom a legnagyobb támaszom. A feleségem a legfontosabb ebben, ő rengeteg energiát ad nekem. Mindig a maximumra törekszem, és imádok kézilabdázni, ezért játszom még mindig, és ezért írtam alá örömmel a hosszabbítást. 

– Milyen érzés a MOL-PICK SZEGED-ben játszani?

– Fantasztikus. Jól érzem magam a klubnál, a csapatnál, a városban, minden adott ahhoz, hogy jók és eredményesek legyünk.

– Mit jelent neked a kék tábor?

– Sokat! Sok-sok helyen kézilabdáztam, de olyan szurkolótáborral még nem találkoztam, mint amilyen a szegedi. Ilyen légkör sehol sincs. Hatalmas nyomást gyakorolnak az ellenfelekre, hangosak, annyira, hogy mindenkinek iszonyat nehéz kommunikálnia. Nagy segítség ez nekünk, kiválóan szurkolnak. Ami igazán fontos, hogy idegenbe is elkísérnek, nincs olyan meccsünk, ahol ne lenne népes a szegedi tábor. Ezt látni, hallani csodálatos! Nagy köszönet érte! 

– Csapatkapitány vagy! Ez mekkora felelősség?

– Több. Jóval több. Segítenem kell a társaimat. Akkor is, ha vezetünk, akkor is, amikor nem megy a játék. Fontos, hogy igazi csapat legyünk, éppen ezért törekszem arra, hogy a pályán és azon kívül is jó hangulat legyen. Én vagyok a legidősebb játékos a keretben, azt gondolom, hogy van tapasztalatom bőven, így ha kérik, akkor segítek. Nagyszerű érzés ilyen csapatnak a kapitányának lenni.

– Süli Róbert –

Közzétéve: 2018.10.25.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/25
Mirko Alilovic: most már előre tekintünk

Július 21-én az V. PICK-nikkel indítjuk a 2019-20-as szezont, csütörtökön este pedig már megtudjuk, kikkel játszunk a Bajnokok Ligája csoportkörében. Mindezek előtt még horvát kapusunkkal, Mirko Aliloviccsal értékeltük a mögöttünk hagyott idényt.

2019
06/24
BL: az ötödik kalapba kerültünk

Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta kalapkiosztását, amely alapján csütörtökön 18 órától Bécsben kisorolják a Bajnokok Ligája 2019-20-as idényének csoportjait.

AZ ÖSSZES HÍR