Rangadó, amit mindenki vár

Vissza
Rangadó, amit mindenki vár

Vasárnap 17.45-kor a K&H férfi kézilabdaligában a MOL-PICK SZEGED együttese a Telekom Veszprém otthonában lép pályára. Következik a várva várt rangadó, amely 1981-ben kezdődött a két csapat között.

Jön a Szeged–Veszprém párharc. A magyar rangadó, amelyet sok-sok sportbarát, szurkoló vár. Nemcsak itthon, hanem külföldön is kiemelt figyelmet kap a két magyar élcsapat csatája.

1981-ben találkozott egymással először a két együttes. Mi 1976-ban, feljutásunk után indultunk először az NB I-ben Szegedi Volán néven. A bakonyi együttes – amely Veszprémi Építők néven szerepelt –, öt évvel később csatlakozott a magyar elithez.

Mi szerepelünk a jelenlegi első osztályban a legrégebb óta egy huzamban – a Tatabánya a legpatinásabb gárda, de ők estek már ki a másodosztályba – szereplő klub, amire minden szegedi igazán büszke.

Szóval nagy meccs lesz! Az elmúlt szezonban négyszer találkozott egymással a két csapat, a mérleg 2 szegedi siker és két veszprémi győzelem.

Március 10-én történelmet írtunk, első magyar csapatként 32–31-re nyertünk az Arénában, amely előtte számunkra is bevehetetlen volt. Májusban a bajnoki döntőn itthon 32–28-ra nyertünk, a visszavágón a négygólos előnyből egyet megőriztünk, csak 29–26-ra kaptunk ki, így harmadik bajnoki címünket ünnepeltük.

Jó formában érkezünk a derbire, 12 meccset vívtunk a szezonban, és mind a 12-t megnyertük. Hetet a K&H ligában, ötöt a VELUX EHF Bajnokok Ligájában.

A Veszprém mutatója is jó az NB I-ben – szerda este Tatabányán lépnek pályára –, eddig minden meccsüket megnyerték.
250 szegedi szurkoló lesz velünk. Ismét kék lesz az egyik szektor.

A rangadót az M4 Sport tévé élőben adja, a Rádió 88 a helyszínről jelentkezik, a delmagyar.hu szöveges online tudósításban számol be róla, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram) friss fényképekért, videókért és részeredményekért lesz érdemes követni.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.10.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR