Balogh Zsolt: nagypapaként is emlékezem majd erre!

Vissza
Balogh Zsolt: nagypapaként is emlékezem majd erre!

Balogh Zsolt 300. Bajnokok Ligája-gólját szerezte szombaton a Celje elleni meccsen. Ő az első játékosunk, aki elérte ezt a bűvös határt.

Bajusz Sándor volt az első százados, Krivokapics Milorad az első kétszázas, Balogh Zsolt pedig az első játékosunk, aki elérte a háromszázas határt. A Celje elleni meccsen a 3. gólja után felálltak a szegedi szurkolók, így ünnepelték a kék hívek a jubilánst. Zsolti 300 gólt szerzett szegedi színekben Európa legrangosabb kézilabda-sorozatában, a Bajnokok Ligájában.

- Persze tudtam, hogy közelítek a háromszáz felé, de a meccsen nem az járt a fejemben, hogy most elérjem ezt. Amikor belőttem a labdát a kapuba, akkor láttam és hallottam, hogy a szurkolók mennyire ünnepelnek. Felemelő érzés volt látni, hogy a MOL-PICK SZEGED szimpatizánsok felállnak a helyükről, ez egy nagy elismerés egy játékosnak. Biztos, hogy nagypapa koromban is sokszor eszembe jut majd.

Csapatunk eddig négy meccset játszott a VELUX EHF Bajnokok Ligájában, és mind a négyet megnyerte, csak rosszabb gólkülönbségünk miatt vagyunk másodikok a Paris SG mögött. A szlovén bajnok RK Celje Pivovarna Lasko ellen az idei szezon legnagyobb különbségű sikerét könyvelhettük el, 33-24-re nyertünk.

- Azért  a BL-nek mindig különleges hangulata van. Nagy dolog, hogy most már érkezhet bárki hozzánk, mindig megtelik a csarnok, olyan hangulat van, ami minket is alaposan felpörget. Az első 30 perc tökéletesre sikerült. Jól védekeztünk, Marin Sego remekelt a kapuban, és a támadásaink is ültek, gólokat szereztünk, így kialakult egy nagy különbségű vezetés. Ez mindig veszélyes, és be is bizonyosodott a második félidő első 20 percében. Nem figyeltünk már úgy, ez megint egy jó figyelmeztetés volt, hogy nem szabad ezt csinálni. A hajrá viszont megint a miénk volt, itt már nem volt kétséges, hogy végre sikerül ebben a szezonban először nagy különbséggel nyernünk. Köszönünk mindent a kék szurkolóknak, velük vagyunk ilyen erősek. A következő időszakban is nagy szükségünk lesz rájuk.

- Süli Róbert

Közzétéve: 2018.10.07.

TOVÁBBI HÍREK

2018
12/12
Megjelent az Az aranyos év

Mától a MOL-PICK SZEGED szurkolók megtudják vásárolni a 2018-as évkönyvünket, amelynek a címe: Az aranyos év.

2018
12/11
Plüssdobás után sima siker a Cegléd ellen

21–8-as félidő után 39–23-ra győztünk a Cegléd ellen az év utolsó hazai mérkőzésén. A találkozó előtt immár kilencedszer rendeztünk plüssdobást, ismét rengeteg ajándékkal járultak hozzá szurkolóink a jótékonysági akciónkhoz.

AZ ÖSSZES HÍR