Bemutatjuk a Grundfos Tatabányát

Vissza
Bemutatjuk a Grundfos Tatabányát

A K&H férfi kézilabdaliga 5. fordulójából rendezett meccsen holnap 18.30-tól játsszuk a 2018-19-es idény első rangadóját. Az újszegedi sportcsarnokban a tavalyi bronzérmes Grundfos Tatabányát fogadjuk.

Az öt lejátszott mérkőzése után még veretlen Tatabánya látogat holnap az újszegedi sportcsarnokba bajnoki mérkőzésen. A nyitányon a Balatonfüredet 22–18-ra legyőzték, azonban a második fordulóban meglepetésre pontot vesztettek Egerben (25–25), de ezt követően a Ferencvárost, a Dabast és a Komlót is felülmúlták öt-, kilenc, illetve négy találattal. Ezekkel az eredményekkel a Tatabánya a tabella második helyét foglalja el mögöttünk és a négy meccset játszott Veszprém előtt.

Az eddigi mérkőzéseken montenegrói balszélsőjük, Milos Vujovics lőtte a legtöbb gólt a Bányásznál, huszonkilencet. Jakov Vrankovic huszonegy, Milos Bozovics tizenkilenc gólnál jár.

Az előző idényben kétszer játszottunk a Tatabányával. A bajnokság első fordulójában 28–25-re győztünk itthon, míg a tizennegyedik fordulóban idegenben 24–22-es vereséget szenvedtünk ellenük.

A nyári átigazolási időszakban három játékos távozott Tatabányáról és ugyanennyi érkezett. Két magyar válogatott játékosuk elment, a beálló Szöllősi Szabolcs Dabasra igazolt, míg a jobbszélső Harsányi Gergely alsóbb osztályban, az NB I/B-ben, Tatán folytatja a pályafutását. A román kapus, Ionut Iancu sem maradt Vladan Matics vezetőedző együttesénél.

Két magyar válogatott kézilabdázó érkezett hozzájuk. Ceglédi és csurgói kitérő után egy plusz egy évre tért vissza Bartucz László kapus, aki 2011 és 2013 között volt már a csapat játékosa. Erre az idényre megszerezték a Telekom Veszprém irányítóját, Győri Mátyást, azonban a fiatal tehetség műtött térdében a felkészülés elején ismét elszakadt a szalag, így hosszú kihagyás miatt nem számíthatnak rá Tatabányán.

A csapat magja tehát együtt maradt, amelyet két egykori szegedi, Ilyés Ferenc és Vladimir Vranjes erősíti.

A Tatabánya nyári átigazolásai:

Érkezett:

Bartucz László (kapus, Csurgói KK), Győri Mátyás (irányító, Telekom Veszprém, kölcsönbe), Schäffer Zsolt (jobbátlövő, NEKA)

Távozott:

Szöllősi Szabolcs (beálló, Dabas KC VSE), Harsányi Gergely (jobbszélső, Tatai AC), Ionut Iancu (kapus, HC Dobrogea Sud Constanta)

A Tatabánya bajnoki kerete a 2018-19-es szezonra:

Kapusok: Bartucz László, Deményi Xavér, Székely Márton
Jobbszélsők: Pásztor Ákos, Rozner Kevin
Jobbátlövők: Demis Grigoras, Schäffer Zsolt, Jakov Vrankovic
Irányítók: Juhász Ádám, Szöllősi Balázs, Győri Mátyás
Beállók: Dénes János, Rosta Miklós, Sipos Adrián Vladimir Vranjes
Balátlövők: Milos Bozovics, Fekete Dániel, Ilyés Ferenc
Balszélsők: Milos Vujovics

Vezetőedző: Vladan Matics

A MOL-PICK Szeged – Grundfos Tatabánya KC mérkőzést az M4 Sport Tv holnap 18.30-tól élőben közvetíti, a delmagyar.hu élő szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) friss fényképekért, videókért és részeredményekért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.10.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR