Bemutatjuk a Ferencvárost

Vissza
Bemutatjuk a Ferencvárost

A nyáron kilenc új kézilabdázóval erősítette meg játékoskeretét a Ferencváros férfi csapata, amelynek otthonában holnap 18 órakor lépünk pályára.

Mi a tabella éléről, a zöld-fehérek a kilencedik helyről várják a találkozót, amelyet az M4 Sport Tv élőben közvetít majd holnap 18 órától. A Fradi eddig három mérkőzést játszott a bajnokságban. A nyitófordulóban 30–18-ra múlták felül az újoncai nélkül felállt DVTK-Egert, Komlón és Tatabányán viszont vereséget szenvedtek. Előbbi otthonában 23–18-ra, utóbbinál 27–22-re kaptak ki.

A 2017-18-as idényt az FTC az utolsó bennmaradást jelentő, 12. helyen zárta megelőzve a Vácot és az Orosházát, Tavaly mindkét bajnoki összecsapásunkat megnyertük ellenük, hazai pályán 34–25-re, idegenben pedig 36–22-re győztünk.

A vezetőedző Horváth Attila maradt a Ferencvárosnál, a keret azonban alaposan kicserélődött a nyáron. Kilencen érkeztek, tízen távoztak. Többek között leigazolták a magyar válogatott jobbátlövőjét és védekező specialistáját a Telekom Veszprémtől Ancsin Gábor és Schuch Timuzsin személyében. Előbbit kölcsönbe. A zöld-fehéreknél folytatta a pályafutását a montenegrói, Bajnokok Ligája-rutinnal rendelkező kapus, Rade Mijatovics.

Hárman a PLER-Budapesthez kerültek kölcsönbe, köztük az egykori válogatott balátlövő, Grebenár Gábor, míg Nagy Levente visszavonult.

Több fiatal tehetség is a Ferencvárosban bontogathatja a szárnyait idén, azonban Mikita Bencére és Kiss Bencére nem számíthat ellenünk Horváth Attila. A tréner mérkőzés előtti nyilatkozatából derült ki, hogy a két irányító sérüléssel bajlódik, akárcsak a rutnios Bozo Andjelics.

A Ferencváros házi góllövőlistáját Ancsin Gábor vezeti 12 góllal, őt követi Teimuraz Orjonikidze 11, Bujdosó Bendegúz 8 találattal.

A Ferencváros nyári átigazolásai:

Érkezett:

Schuch Timuzsin (beálló, Telekom Veszprém), Szabály Benedek (jobbszélső, Telekom Veszprém II.), Debreczeni Dávid (beálló, Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (balszélső, B. Braun Gyöngyös), Teimuraz Orjonikidze (balátlövő, RK Pelister), Rade Mijatovics (kapus, HC Meskov Breszt), Ancsin Gábor (jobbátlövő, Telekom Veszprém, kölcsönbe), Merkovszki Pál (kapus, PLER-Budapest), Holdosi Bence (balszélső, PLER-Budapest)

Távozott:

Bakos György (irányító, Csömör) Kocsi András (beálló, Váci KSE), Pál Gergely (balátlövő, Váci KSE), Nagy Levente (kapus, visszavonult), Benis Bence (jobbszélső, Tatai AC), Benmiloud Yassine (beálló, Vecsés), Marczinkó Máté (jobbátlövő, Vecsés), Grebenár Gábor (balátlövő, PLER-Budapest, kölcsönbe), Nagy Máté (balszélső, PLER-Budapest, kölcsönbe), Rédai Krisztián (balátlövő, PLER-Budapest, kölcsönbe)

A Ferencváros bajnoki kerete a 2018-19-es szezonban:

Kapusok: Marián Zernovic, Rade Mijatovics, Merkovszki Pál
Jobbszélsők: Szakály Benedek, Bujdosó Bendegúz
Jobbátlövők: Ancsin Gábor, Oláh Tamás
Irányítók: Bozo Andjelics, Mikita Bence, Kiss Bence, Lukács Péter
Beállók: Debreczeni Dávid, Schuch Timuzsin, Pordán Bálint
Balátlövők: Bali Richárd, Teimuraz Orjonikidze
Balszélsők: Kovacsics Péter, Pálos Gábor, Holdosi Bence

Vezetőedző: Horváth Attila

A Ferencváros – MOL-PICK Szeged mérkőzést az M4 Sport Tv holnap 18 órától élőben közvetíti, a delmagyar.hu élő szöveges percről percre tudósítással jelentkezik a helyszínről, míg csapatunk közösségi oldalait (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) friss fényképekért, videókért és részeredményekért lesz érdemes követni.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR