Maqueda: Nagyszerű közönségünk van!

Vissza
Maqueda: Nagyszerű közönségünk van!

Csapatunk vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 2. fordulóban a francia HBC Nantes együttesét fogadja. Jorge Maqueda számára különös lesz a meccs, hiszen két idényt lehúzott az idei BL-ezüstérmes csapatnál.

– Van még furcsa érzés benned, hogy volt csapatod ellen kell játszanod?

– Persze, ez egy egészen más meccs lesz, de én kimondottan kedvelem az ilyen helyzeteket, meccseket. Szeretek egykori csapatom ellen pályára lépni, így nagyon várom már a vasárnapi összecsapást.

– Maradtak barátaid a Nantes-ban?

– Persze, a spanyol honfitársaimmal rendszeresen beszélek, de maradt jó néhány francia haverom is.

– Mit vársz a meccstől?

– Kemény csatát, mert remek csapat a Nantes, de mi is erősek, jók vagyunk. Fontos volt nyernünk a Zágráb ellen. Ez erőt ad, mindenki nagyon örült a győzelemnek.

– Eszéken népes szegedi tábor buzdította a csapatot. Milyen érzés ezt látni, hallani?

– Csodás! Hatalmas erőt adtak nekünk, sokat köszönhetünk a szurkolóinknak, mert nehéz helyzetben is űztek, hajtottak bennünket. Jó érzés ilyen tábort magunk mögött tudni. Itthon pedig hihetetlen nyomást tudnak gyakorolni, ezt ellenfélként én is megtapasztaltam, iszonyat nehéz az újszegedi sportcsarnokban kézilabdázni. Most is nagy szükségünk lesz rájuk, mert nem vitás, nyerni szeretnénk, folytatni azt a jó szereplést, amit elkezdtünk az idényben.

– Mit szólsz a Zágráb Flensburgban aratott 31–29-es győzelméhez?

– Személyesen tapasztaltuk meg, hogy a horvát együttes mennyire szervezett, erős. Ilyen a Bajnokok Ligája! Itt nincsenek lefutott meccsek, mind egy komoly háború.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.09.20.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/21
Mézi összehozta a MOL-PICK-családot

A MOL-PICK-SZEGED, a Csak előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. közös szervezésében immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Mézi-kupát. A négycsapatos viadalt a Sportolók/média együttese nyerte meg.

2019
01/19
Bodó Richárd jól van, Balogh Zsolt visszatér Dániába

A középdöntőkhöz érkeztek a férfi kézilabda-világbajnokság küzdelmei. Két magyar válogatott játékosunk is sérülést szenvedett a csoportkör során, hogylétükről érdeklődtünk.

AZ ÖSSZES HÍR