Maqueda: Nagyszerű közönségünk van!

Vissza
Maqueda: Nagyszerű közönségünk van!

Csapatunk vasárnap 19 órakor a VELUX EHF Bajnokok Ligája B csoportjában, a 2. fordulóban a francia HBC Nantes együttesét fogadja. Jorge Maqueda számára különös lesz a meccs, hiszen két idényt lehúzott az idei BL-ezüstérmes csapatnál.

– Van még furcsa érzés benned, hogy volt csapatod ellen kell játszanod?

– Persze, ez egy egészen más meccs lesz, de én kimondottan kedvelem az ilyen helyzeteket, meccseket. Szeretek egykori csapatom ellen pályára lépni, így nagyon várom már a vasárnapi összecsapást.

– Maradtak barátaid a Nantes-ban?

– Persze, a spanyol honfitársaimmal rendszeresen beszélek, de maradt jó néhány francia haverom is.

– Mit vársz a meccstől?

– Kemény csatát, mert remek csapat a Nantes, de mi is erősek, jók vagyunk. Fontos volt nyernünk a Zágráb ellen. Ez erőt ad, mindenki nagyon örült a győzelemnek.

– Eszéken népes szegedi tábor buzdította a csapatot. Milyen érzés ezt látni, hallani?

– Csodás! Hatalmas erőt adtak nekünk, sokat köszönhetünk a szurkolóinknak, mert nehéz helyzetben is űztek, hajtottak bennünket. Jó érzés ilyen tábort magunk mögött tudni. Itthon pedig hihetetlen nyomást tudnak gyakorolni, ezt ellenfélként én is megtapasztaltam, iszonyat nehéz az újszegedi sportcsarnokban kézilabdázni. Most is nagy szükségünk lesz rájuk, mert nem vitás, nyerni szeretnénk, folytatni azt a jó szereplést, amit elkezdtünk az idényben.

– Mit szólsz a Zágráb Flensburgban aratott 31–29-es győzelméhez?

– Személyesen tapasztaltuk meg, hogy a horvát együttes mennyire szervezett, erős. Ilyen a Bajnokok Ligája! Itt nincsenek lefutott meccsek, mind egy komoly háború.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.09.20.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/12
Herbert Gábor új kihívásokat keres

A PICK SZEGED utánpótlás szakmai igazgatója, Herbert Gábor új kihívásokat keres, így nem hosszabbította meg szerződését. Köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a felnőttek között.

2019
06/11
Magyar válogatott: az Eb-re kijutás a tét

A továbbjutáshoz egy, a csoportelsőséghez kettő pont kell a magyar férfiválogatottnak a hátralevő két Eb-selejtezőn, amelyeket ezen a héten játszanak. Holnap 18 órakor Szlovákiában lépünk pályára, vasárnap 18 órától Kecskeméten az olaszokat fogadjuk.

AZ ÖSSZES HÍR