Tizenöt gólos siker és vastaps

Vissza
Tizenöt gólos siker és vastaps

Magabiztos, 40-25-ös győzelmet arattunk a Mezőkövesd ellen a K&H liga 8. fordulójából előrehozott mérkőzésén, amelyet a hazai publikum vastapssal jutalmazott a lefújás után.

MOL-PICK Szeged - Mezőkövesdi KC 40-25 (20-13)
K&H férfi kézilabdaliga, 8. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző Vezette: Rontó, Szanyi.
MOL-PICK Szeged: Alilovic - P. Rodríguez 3, Balogh 4, Canellas 1, Gaber 2, Bodó 2, Sigurmannsson 6/3. Csere: Sego (kapus), Henigman 3, Blazevic 1, Zsitnyikov 4, Bombac 2, Kaspárek 5, Sostaric 4, Sunajko 3, Tóth J. Vezetőedző:Juan Carlos Pastor.
Mezőkövesd: Pásztor - Jancsó 1, Stankovic 4, Martins 3, Dávid 3, Kovács B. 3, Menyhárt 1. Csere: Tóth K. (kapus), Zelei 2, Jóga 1, F. Krivokapics 3/1, Horváth 2, Sárosi 1/1. Vezetőedző: Buday Dániel.
Hétméteres: 3/3, ill. 4/2.
Kiállítás: 4, ill 6 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Mezőkövesdnek, mert hatvan percig harcolt ellenünk. Jól játszottak a Csurgó ellen, jó munka folyik náluk, aminek az eredménye is meglesz. Nekünk fontos volt, hogy azok kapjanak szerepet kezdésként, akik nem játszottak sokat a hétvégén, akik pedig igen, azok pihenhessenek. Játszaniuk kell azoknak is, akik még nem illeszkedtek be a rendszerbe. Későn kezdtünk el kézilabdázni a vasárnapi meccs és az utazás után ma, de végigcsináltuk a meccset. A második félidő elején eldöntöttük a két pont sorsát, amikor jó iramban nagyobb különbséget tettünk az eredményjelzőre. Próbálunk mindenkinek lehetőséget adni, örülök neki, hogy Tóth Józsi és Sunajko beállt és élt a lehetőségével. Sok munka vár még ránk.

Tóth József, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Volt bennem drukk, az első pár támadásban izgultam, még a kezem is remegett. Ahogy Juan Carlos Pastor szokta mondani, lépésről lépésre kell haladnom nekem is.

Buday Dániel, a Mezőkövesd vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek a sikerhez. Kevesen vagyunk, szombaton fontos rangadónk volt a Budakálsz ellen. Nem akartunk bunkerkézilabdát játszani, az első félidőben jók voltunk, sok olyan dolgot láttam, amire építhetünk. A második félidő elején bennmaradtunk az öltözőben, mert feljebb kapcsolt a MOL-PICK Szeged. Ilyen komoly játékosok ellen tanulhatnak rengeteget a fiatalok, örülök, hogy a 15 éves, serdülő Sárosi Balázs is betalált a kapuba. A hétvégén ezzel a csapattal, ebben a közegben jó esélye van a Nantes ellen a PICK-nek. Idény eleje van, egyre jobban játszik majd a Szeged és bárkit legyőzhet.

Zelei Botond, a Mezőkövesd játékosa: - Mindig nehéz egy ilyen jó csapat ellen pályára lépni, pláne úgy, hogy fiatal, rutintalan együttes vagyunk még. Nyomokban visszakpta az edzőnk azt, amit gyakorlunk, de utána felőrölt bennünket a Szeged. Gratulálok nekik, bízom benne, hogy segítettük a felkészülésüket.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy Martin a juniorválogatottnál van összetartáson, így helyette Tóth József került keretbe Stefan Sunajko mellett a fiatal szabálynak eleget téve. Csapatkapitányunk, Jonas Källman, valamint Bánhidi Bence és Jorge Maqueda is pihenhetett, míg ismét szerepet kapott Nik Henigman.

Ügyesen tartotta magát meccsben a Mezőkövesd tizenkét percig, amikor 7–7 állt az eredményjelzőn. Ezt követően még a tizenhatodik minutumban feljöttek 10–9-re, innen viszont folyamatosan nőtt a két csapat közt a különbség a szünetig.

A térfélcserét követően az öltözőben maradtak a vendégek, a Szeged pedig hengerelt. Alilovic parádézott a kapuban, míg elől Sunajko, Sostaric, Zsitnyikov és Kaspárek szállították a gólokat. A 40. percig nem talált be a Mezőkövesd, míg mi tízszer (30–14). Ezzel végleg eldőlt a két pont sorsa, Alilovicsot Sego váltotta a kapuban, míg beállóban bő negyedórát játszhatott élete első NB I-es találkozóján Tóth József.

Tükörsima győzelemmel hangoltunk a vasárnap 19 órakor kezdődi Nantes elleni hazai BL-összecsapásra.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.09.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR