A 15. BL-szezonunkat kezdjük

Vissza
A 15. BL-szezonunkat kezdjük

Szerdán 18.15-kor a finn Cocks és a spanyol Leon meccsel megkezdődik a VELUX EHF Bajnokok Ligája 2018–2019-es szezonja. A MOL-PICK Szeged vasárnap 20 órakor Eszéken, a Zágráb ellen kezdi meg a szereplést.

1996. október 12-én a román Steaua Bukarest ellen játszottuk első Bajnokok Ligája-meccsünket, igaz, ekkor még BEK-nek nevezték a sorozatot. A premier remekül sikerült, itthon 27–17-re nyertünk.

Azóta lassan eltelt 22 év, immár 15. idényünket kezdjük az európai topsorozatban, a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. Ez komoly dolog: Európa legjobbjai között szerepelünk, komoly csapatokat, komoly játékosokat hozunk el Szegedre, a sportcsarnokba.
Amikor elkezdődik egy-egy új idény, akkor mindig izgalommal várjuk a rajtot. Számunkra vasárnap kezdődik a 2018–2019-es szezon. Idegenben kezdünk a horvát bajnok Zágráb ellen.

A meccset Eszéken vívjuk, mert a horvát fővárosban minden terem foglalt, így kénytelenek voltak a hozzánk közel eső Eszéken megrendezni a meccset. Az eszéki csarnok a horvátországi férfi kézilabda világbajnokságra (2009) készült el, a magyar válogatott is itt szerepelt.
A HC PPD Zágráb ellen eddig 12 meccset vívtunk a BL-ben, ez lesz a 13. Az elmúlt öt találkozón nyerni tudtunk ellenük, így remek sorozatban vagyunk. 2016-ban nyertünk először idegenben, akkor 26–24-re, egy éve pedig 28–23-ra diadalmaskodtunk.

A Zágráb mellet a Sisak és a Metkovic együttesével a City-kupában találkoztunk, így eddig három horvát együttessel játszottunk a nemzetközi porondon.

Jelenlegi keretünkből Balogh Zsolt és Alen Blazevic szerepel a legrégebb óta a csapatunkban, Zsolti és Csiró 2012-ben igazolt hozzánk, ez a hetedik idényük, amit kék mezben játszanak.

A BL-góllistát továbbra is a magyar válogatott jobbátlövő, Balogh Zsolt vezeti. Eddig 292-szer volt eredményes, ő lehet az első játékos, aki elérheti a 300-as határt.

Az elmúlt szezonban csapatkapitányunk, Jonas Källman felkúszott a második helyre, svéd klasszisunk 231 találatnál jár. A harmadik helyen továbbra is Fero Sulc áll 205 góljával. Egykori szlovák játékosunk, szurkolóink nagy kedvence tartja azt rekordot, amit nehéz lesz megdönteni: egy meccsen 17-szer volt eredményes, a Minszket szórta meg ennyiszer.

Többen premierre készülnek: Mirko Alilovic, Joan Canellas, Jorge Maqueda, Stanislva Kaspárek és Nik Henigman első BL-meccsét vívhatja szegedi mezben. Henigmanés Kaspárek még sohasem játszott az európai topligában, így számukra igazán különleges lehet az első meccs.

A Zágráb kedd este a SEHA Ligában a román Steaua Bukarestet fogadta, és 24–17-re nyert.

Szombaton kelünk útra Eszékre, délelőtt még az újszegedi sportcsarnokban edzünk. Vasárnap délelőtt lesz tréningünk a horvát településen, majd 20 órakor számunkra következik a 2018–2019-es szezon első Bajnokok Ligája meccse.

Az összecsapást megszokott módon a Sport1 TV közvetíti. A Sport TV pénteki Kezeket fel! kézimagazinjában (kezdés: 17.45) Dean Bombaccal láthatnak szurkolóink interjút.

Mi is hangolunk a nyitányra, interjút olvashatnak majd Alen Blazeviccsel, Balogh Zsolttal, Jonas Källmannal és Marin Segóval is a kezdésig.
Addig is jó hangolást! Jó tudni azt, hogy népes tábor kísér majd el bennünket Eszékre, és jó lesz hallani a „PICK Szeged!” biztatást, amely minden meccsen sokat jelent nekünk.

Csak előre! Gyerünk kékek!

- Süli Róbert -

 

Közzétéve: 2018.09.12.

TOVÁBBI HÍREK

2019
06/25
Mirko Alilovic: most már előre tekintünk

Július 21-én az V. PICK-nikkel indítjuk a 2019-20-as szezont, csütörtökön este pedig már megtudjuk, kikkel játszunk a Bajnokok Ligája csoportkörében. Mindezek előtt még horvát kapusunkkal, Mirko Aliloviccsal értékeltük a mögöttünk hagyott idényt.

2019
06/24
BL: az ötödik kalapba kerültünk

Az Európai Kézilabda-szövetség nyilvánosságra hozta kalapkiosztását, amely alapján csütörtökön 18 órától Bécsben kisorolják a Bajnokok Ligája 2019-20-as idényének csoportjait.

AZ ÖSSZES HÍR