Ellenfélmustra az ukrán tornánkról

Vissza
Ellenfélmustra az ukrán tornánkról

Péntektől vasárnapig az ukrajnai Zaporizzsjában lépünk pályára felkészülési tornán, ahol a hazaiak mellett megmérkőzünk a 2016-os BL-győztes Kielcével és a fehérorosz SKA Minszkkel.

Az ukrán városba csütörtökön érkezik meg a MOL-PICK Szeged, a négycsapatos torna első mérkőzése pedig pénteken 16.30-tól vár a fiúkra. Rögtön egy rangadó, a 2012 óta folyamatosan lengyel bajnok PGE Vive Kielce ellen.

PGE Vive Kielce

Átalakulóban van az egykori magyar válogatott szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev Kielcéje. Jól mutatja ezt a nyári játékosmozgása a klubnak, nyolcan érkeztek a csapathoz, és kilencen távoztak, azonban ebben kölcsönadások is benne vannak.

Három világklasszis is visszavonult, a legendás kapus, Slawomir Szmal, a balátlövő Karol Bielecki, és a nyártól a klub másodedzőjeként dolgozó Uros Zorman. Dean Bombac hozzánk, Manuel Strlek a Veszprémhez, Darko Djukics a Breszthez, Mateusz Kus a Motor Zaporizzsjához igazolt. Távozott még Walczak Lübbeckébe, valamint Sicko kölcsönbe a Górnik Zabrzéhez.

Ami az érkezőket illeti, a nyár egyik legnagyobb igazolása a Kielcéhez köthető, ugyanis megszerezték a Vardar Szkopje horvát válogatott irányítóját, Luka Cindricset. Walczak és Sicko kölcsönből tért vissza, előbbitől azonban végleg megváltak. Ángel Fernandez a balszélre a Logronótól érkezett, míg beállóba és balátlövőbe a fehéroroszok két tehetsége, Atsem Káralek a Saint-Raphaeltől és Vladiszlav Kules az SKA Minszktől. Szmal helyét pedig a szerb válogatott Vladimir Cupara veszi át a Leóntól. Rajtuk kívül a lengyel fiatalok egyik legígéretesebbje, a 20 éves jobbszélső, Arkadiusz Moryto is a Kielcében folytatja a pályafutását ettől a nyártól.

Az ukrajnai torna érdekessége, hogy Kaliszban a PICK, a Kielce és a Motor egy szálláson lakott, a torna döntőjét pedig a lengyelek az ukránokkal játszották. A Kielce nyert 20–17-re, a torna legjobb játékosa Michal Jurecki lett, míg a gólkirály Luka Cindric.

 

 

Motor Zaporizzsja

Szombaton 19 órától a házigazda Motor ellen folytatjuk a tornát. Velük a Bajnokok Ligájában is összefutunk majd, mivel egy csoportba kerültünk az ukrán bajnokkal.

Akárcsak a 2017/18as idény előtt, most is igazoltak a zaporizzsjaiak egy lengyel játékost a Kielcétől. Akkor Paczkowskit, most a védekező Mateusz Kust. Komoly erősítést jelenthet még a macedón válogatott beálló, Zarko Pesevszki megszerzése is a Metalurg Szkopjétól, aki tavaly harminc gólt lőtt a Bajnokok Ligájában. Három fiatalt is igazoltak, a városi rivális ZNTU-ZAB-tól érkezett a Motorhoz Horiha, Tiutiunnyk és Kasai. Ismert játékosokban így sincs hiány náluk, jobbátlövő Selmenkóra, az excsurgói Pukhouskira, a fehérérosz Babicsevre vagy a litván válogatott Malasinskasra gondolunk.

SKA Minszk

Utolsó találkozónkat a hétfői hazautazás előtt vasárnap 17 órától a fehérorosz bajnokság ezüstérmese, az SKA Minszk ellen játszuk. Nálunk már több edzőmérkőzést játszottak, vegyes eredményekkel. Szlovén balátlövőnk, Nik Henigman volt klubja, a Ribnica ellen 28–26-ra kikapott az SKA, míg a Csurgót 32–25-re legyőzte a felkészülés elején. Július második hetében már edzettek a fehéroroszok, az iraki nemzeti csapattól ekkora szenvedtek gólgazdag mérkőzésen 38–36-os vereséget, nemrég azonban Szaúd-Arábiát 31–29-re legyőzték a minszkiek.

 

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2018.08.22.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR