Simán nyertünk Kaliszban

Vissza
Simán nyertünk Kaliszban

Sima győzelmet arattunk első lengyelországi edzőmérkőzésünkön, miután az Energa MKS Kalisz otthonában 35–29-re nyertünk 18–17-es félidőt követően.

Tizenkilenc főt neveztünk a mérkőzésre, végül Nagy Martin és Jonas Källman nem lépett pályára, viszont a felkészülés során először Matej Gaber igen, valamint bemutatkozott mérkőzésen kék mezben szlovén balátlövőnk, Nik Henigman.

Bodó-gólokkal indult a találkozó, a harmadik percben már 1–3 állt az eredményjelzőn. Először Gaber rontott ziccert, majd Maquedánál fújtak belemenést a játékvezetők. Ezeket a hibákat használták ki a hazaiak, és vették át a vezetést. A nyolcadik minutumban már 6–4-es előnynek örülhetett a hazai publikum. 9–7 után Sigurmannsson, Pedro, Gaber és Maqueda góljaival, valamint Sego hétméteres védésével csináltunk egy 4–0-s rohamot, amivel újra mi vezettünk.

Védekezésben nem remekeltünk. Sigurmannsson biztos kézzel értékesítette a büntetőket, de Stefan Sunajko is értékesített két helyzetet, így egygólos fórral mehettünk a szünetben az öltözőbe.

A második játékrész első perceiben még megpróbálta tartani a lépést a szegediekkel a Kalisz, azonban Zsitnyikov, Bombac és Bodó találataival megszilárdult az előnyünk (37. perc: 20–24). Óriási gólokban nem volt hiány, szurkolóink által csak Bombázónak becézett Bodó lövései után többször is felhördült a közönség. A végére elfáradtak a hazaiak, Alilovic is elkapta a fonalat a kapuban, így sima győzelmet arattunk a Kalisz ellen.

Legközelebb holnap 20 órakor lépünk pályára, a Wisla Plock ellen játszunk bemutató mérkőzést Kaliszban.

Energa MKS Kalisz (lengyel)-MOL-PICK Szeged 29-35 (17-18)
Férfi kézilaba, felkészülési mérkőzés. Kalisz, 800 néző. Vezette: Wolowicz, Kaszuba (lengyelek).
Kalisz: Potocki – Drej 2/1, Szpera 5, Misiejuk,  Krystice 6, Pilitowski 2, Ballas 3. Csere: Zakreta (kapus), Kniazek 4, Adamczak 2, Grozdek 5, Bozek, Adamski 2. Vezetőedző: Pawel Rusek.
MOL-PICK Szeged: Sego – Pedro 2, Maqueda 3, Sigurmannsson 7/6, Blazevic, Gaber 1, Bombac 4/1. Csere: Alilovic, Nagy M. (kapusok), Bodó 5, Sostaric 2, Bánhidi 2, Henigman, Sunajko 2, Canellas 1, Zsitnyikov 3, Kasparek 2, Balogh 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 6 perc.
Hétméteres: 2/1, ill. 8/7.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.08.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR