Herbert a B válogatott mellett dolgozott

Vissza
Herbert  a B válogatott mellett dolgozott

A Pick Szeged utánpótlás szakmai igazgatója az elmúlt egy évben a magyar férfi kézilabda B válogatott másodedzőjeként is dolgozott. A fiatal magyar csapat az elmúlt hétvégén Lengyelországban szerepelt.

– Kezdjük a nagy válogatottal, amely kiharcolta a jövő évi világbajnoki szereplést. Hitt a továbbjutásban a szlovénok ellen?


– A szívem azt mondta, hogy igen, a realitás viszont a párharc előtt az volt, hogy a szlovénok az esélyesek. Az egyik legerősebb ellenfelet kaptuk a sorsoláskor, éppen ezért örülök annak, hogy a srácoknak sikerült a bravúr, egy bombaerős ellenfelet búcsúztattak, és harcolták ki a vébérészvételt.


– A magyar B válogatottal Lengyelországban szerepeltetek. Hogyan értékelték a tornát?


– Fiatal csapatunk van, a keretet 1995 után született játékosok alkotják. A lengyeleket sikerült 3 góllal legyőznünk, után a svédektől és norvégoktól ugyan vereséget szenvedtünk, de a játékra, a mutatott teljesítményre nem lehet panaszunk. Ellenfeleinknél közvetlenül az A válogatott utáni játékosok, azaz a második sor szerepelt, így volt olyan kézilabdás, aki 32 évesen játszott a B csapatban. Mi közvetlenül a junior korosztályból kiöregedett játékosokat hívtuk be a csapatba. Sikeres volt az időszak, a megbízatásom egy évre szólt, a jövő kérdése még nem dőlt el.


– A MOL-PICK Szegedből Fekete Bálint és Sunajko Stefan szerepelt a nemzeti együttesben. Hogy teljesített a két fiatal?


– Bálint a válogatott egyik meghatározó játékosa, lövőként szerepelt, igazi húzóember. Sokat fejlődött, de még többet kell vállalnia, ebben kell előrelépni. Stefan egy nagy kincs, a jövő nagy reménysége, a válogatott és a PICK nagy értéke.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.06.14.

TOVÁBBI HÍREK

2022
08/12
Péntek esti gólzápor

Második edzőmeccsünket is megnyertük a felkészülési időszakban. A PICK Arénában, a Ludányi Márton sportcsarnokban lejátszott találkozón 38-27-re nyertünk a Gyöngyös ellen.

2022
08/12
A 100. #kékek adás

Ma 19.30-kor a Sport1 TV-n következik klubtévénk, a #kékek 100. adása.

AZ ÖSSZES HÍR