A bajnoki döntő hete (6. rész) - Pastor interjú

Vissza
A bajnoki döntő hete (6. rész) - Pastor interjú

A MOL-PICK Szeged csapata szombaton 13 órakor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének első mérkőzésén a Telekom Veszprém csapatát fogadja. A finálé előtt Juan Carlos Pastor vezetőedzővel beszélgettünk.

- Pénteken  az edzés után a csapat egy Szeged melletti településre utazik, és együtt tölti az éjszakát. Miért döntöttek így?


– Ezt már régóta terveztem, szeretném, ha a döntő előtti utolsó este is együtt lennénk, hiszen komoly feladat vár ránk. Most nem napokra szakadnak el a családtól a játékosok, mindenképpen építő jellege van ennek az estének, hogy a fináléra együtt, közösen hangoljunk. Ez is egy csapatépítés.


– Minden rendben?


– Gyorsan kopogjam le: igen! Minden játékos átérzi az első meccs fontosságát, tudja, hogy mi a feladata, éppen ezért nagyon szépen dolgozik mindenki. Finomítjuk a taktikát, nagy meglepetéssel egyik csapat sem tud már szolgálni, ismerjük egymást. Fontos lesz az első meccs! Nagyon fontos!


– Idén ért el szép eredményeket a Szeged, de amikor nagyon kellett volna, így a Kiel elleni a BL-ben és a debreceni magyarkupa-döntőben viszont mindig volt egy olyan időszaka, amikor padlót fogott. Ki lehet ezt küszöbölni?


– Koncentrálnunk kell. Ez a legfontosabb. Igen, az említett meccseken hihetetlen hibákat vétettünk, labdákat ajándékoztunk az ellenfélnek, és ezeket ők könyörtelenül büntették. Ezt ezen a szinten nem szabad megengedni, így precízen, okosan kell támadnunk.

– A szurkolók nagyon készülnek. Ismét együtt jönnek a meccsre, lesz egy csodaszép élőkép is, így megint mindent megtesznek, hogy remek hangulatban kezdődjön a döntő.


– Jó ezt hallani, és látni, hogy egyre népesebb a MOL-PICK Szeged tábora. Fejlődünk mi is, és ők is egyre magasabb szinten vannak. Egy csapatról képet ad, hogy milyen szurkolósereg áll mögötte, szerencsére a miénk nagy, hangos és összetartó. Mindig érezzük, hogy mellettünk állnak, rengeteget segítenek. Most is jön majd tőlük az erő, az energia. És erre nagy szükségünk lesz.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.05.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
06/18
Két akadémistánkat is kölcsönadunk az NB I-be

Két tehetséges akadémiai játékosunk is kölcsönbe kerül a következő szezonban. Gazsó Péter a HSA NEKA, míg Fekete Gellért a Csurgói KK csapatában szerepel az NB I-ben.

2024
06/17
Június 19-én döntenek

Klubunk beadta a szabadkártya kérelmét a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája szezonra. Június 19-én döntenek az indulókról.

AZ ÖSSZES HÍR