Jorge Maqueda: nyártól MOL-PICK Szeged

Vissza
Jorge Maqueda: nyártól MOL-PICK Szeged

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata 2 éves szerződést kötött a spanyol válogatott jobbátlövővel, Jorge Maquedával. A világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes játékos nagy erősítése lesz csapatunknak.

– Örömteli hírről tudok beszámolni, újabb nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező kézilabdással sikerült megegyeznünk – számolt be a legfrissebb hírekről Szögi Nándor operatív igazgató. – A nyártól 2 éves szerződést kötött csapatunkkal a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda. Az elmúlt időszakban ellenfélként többször is járt Szegeden, így igazán nem kell bemutatnunk a világbajnok játékost. 2013-ban a Nantes, majd kétszer a Vardar színeiben csatázott ellenünk.

 Jorge Maqueda Peño 1988. február 6-án született Toledóban. A 83 ezres város Spanyolország közepén található. Pályafutását a Balonmano Villafranca csapatában kezdte. 2005-ben igazolta le a Barcelona, amellyel bajnok és kupagyőztes lett. Ezután következett a BM Alcobendas, majd a BM Aragón együttese. 2012-ben lett a francia Nantes játékosa, itt három idényt játszott. 2015-ban újból külföldre szerződött, elfogadta a macedón Vardar Szkopje ajánlatát. Csapatával megnyerte a Bajnokok Ligáját, idén is bejutott a kölni négyes döntőbe, ahol az elődöntőben a francia Montpellier lesz majd az ellenfelük.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.05.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR