Izzasztó sikerrel zártuk az alapszakaszt

Vissza
Izzasztó sikerrel zártuk az alapszakaszt

Küzdelmes mérkőzéssel zártuk az bajnokság alapszakaszát Balatonfüreden, ahol 14-14-es félidő után 27-26-ra nyertünk.

Balatonfüredi KSE-MOL-PICK Szeged 26-27 (14-14)
K&H férfi kézilabda liga, 23. forduló, Balatonfüred, Szabadidőközpont, 400 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Balatonfüred: Hornyák 1/1, Kasparek 2, Topics 1, Debreczeni, Karvatski 4, Szemenov 4, Bóka 1. Csere: Fazekas, Andó (kapusok), Szita 6, Németh 1, Kemény 2, Máthé 1, Ág, Déber 2, Varga 1.  Vezetőedző: Csoknyai István.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Pedro 1, Källman 2, Thiagus Petrus, Bánhidi 4, Gorbok 4,  Skube 4. Csere: Sego (kapus), Balogh 2, Sigurmannsson 7/6, Zsitnyikov, Blazevic, Gaber 1, Srsen 2, Fekete. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc.
Hétméteres: 3/1, ill. 7/6.

NYILATKOZATOK:

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Magunknak tettük nehézzé a meccset, de nyerni tudtunk, készülünk a Veszprém elleni bajnoki döntőre.

Bánhidi Bence, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Gratulálok a Balatonfürednek az idei szezonjához, illetve a mai mérkőzéshez. Azt gondolom, hogy jól játszottak, mi pedig álmosan kezdtünk. Nem vagy jó szériában, de már mindenkinek a feje a bajnoki döntőn jár, amelyre felkészülünk, mert számunkra élet-halál meccs lesz. Az első találkozón mindenképpen győzni szeretnénk hazai pályán.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az utolsó alapszakaszbeli mérkőzést Juan Carlos Pastor vezetőedző döntésének értelmében Bodó Richárd, Mario Sostaric és Zubai Szabolcs is végigpihenhette. A hazaiak érdekes felállással, kapus nélkül, hét mezőnyjátékossal kezdték az összecsapást. Skube szállította a góljainkat, a szlovén irányító remek formában kézilabdázott, ahogyan spanyol kapusunk José Manuel Sierra is két hétméterest, és több ziccert is védett.

Végig szorosan alakult az eredmény, de rendre nálunk volt az előny. A 18. percben Sigurmannsson találatát követően már 6-9-re vezettünk, de a Füred harcosan, jól tartotta magát, így 14-14-es döntetlennel mehettünk szünetre.

Durva hazai szabálytalansággal és szegedi gólokkal indult a második játékrész. A 42. minutumban már 19-23 állt az eredményjelzőn, de még ekkor sem nyughattunk meg, mivel mivel az 50. perc után 20-25-ről egy négy-nullás rohammal felzárkóztak a Csoknyai-tanítványok. Izgulhattunk a két pontért, de végül 27-26-os győzelemmel zártuk az alapszakaszt a K&H ligában.

Legközelebb május 12-én 13 órától lépünk pályára. A bajnoki finálé első összecsapásán a Veszprémet fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.05.02.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/05
Kedden kezdődik a döntő 3. mérkőzésére a jegyértékesítés

Pénteken 20.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntéjének harmadik, mintent eldöntő mérkőzésére a PICK Arénában kerül sor. Jegyinformációk az árusítással kapcsolatosan.

2023
06/05
Pénteken jön a mindent eldöntő mérkőzés

34–27-es vereséget szenvedtünk a K&H férfi kézilabda liga döntőjének második meccsén a Telekom Veszprém otthonában, így péntek 20.30-kor a PICK Arénában következik a mindent eldöntő meccs.

AZ ÖSSZES HÍR