Dabason tét a bajnoki döntő

Vissza
Dabason tét a bajnoki döntő

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabdaliga 26. fordulójában a MOL-PICK Szeged az újonc Dabas otthonában szerepel. Ha nyer a Pastor-csapat, akkor már biztos bajnoki döntőt játszik a Telekom Veszprém ellen.

Még két meccs van hátra a K&H férfi kézilabdaligában a MOL-PICK Szeged számára. Mindkettőt idegenben vívja, az elsőt szombaton 18 órakor az újonc Dabas otthonában.

Van tétje a Pest megyei együttes elleni bajnokinak, hiszen ha nyerünk – ez azért a kötelező feladatok közé tartozik –, akkor már biztos bajnoki döntőt vívhatunk a Telekom Veszprém ellen.

Az elmúlt fordulóban a Tatabánya meglepetésre csak döntetlent játszott Vácott, így a PICK most két pont előnnyel áll az egykori Bányász előtt a tabellán. Mivel egymás elleni eredményben jobb a Szeged, így az utolsó forduló – a kékek Balatonfüreden, a Grundfos a Veszprém otthonában játszik – eredményétől függetlenül már biztos alapszakasz második lesz a Pastor-alakulat.

A spanyol mester nem engedi a lazítást, a nem túl acélos budakalászi első félidei játék láttán a héten még keményebben fogta a gyeplőt. Csütörtökön is két tréning szerepel a programban, míg péntek délelőtt is tart foglalkozást a világbajnok tréner.

Egyedül Dmitrij Zsitnyikov bajlódik sérüléssel, az orosz irányító az mk-döntő óta nem tud teljes értékű munkát végezni, a térdét fájlalja, így nagy valószínűséggel kihagyja a holnapi meccset.

Az ősszel 22–11-es félidei eredmény után fölényes, 39–21-es sikert könyvelhetett el a PICK. Különösen Stefan Sigurmannsson volt elemében, az izlandi szélső 8 gólt szerzett. A Dabasban két egykori szegedi játékos szerepel, Kekezovity Marinko és Bakos Dávid egykor a kékeket erősítette.

A meccsről a delmagyar.hu szöveges online tudósítással számol be.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.04.26.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/01
Pénteken 16.45-kor nyílnak meg a PICK Aréna kapui

Pénteken 18.15-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének az első meccsén a Telekom Veszprém együttesét fogadjuk a PICK Arénában. Fontos szurkolói információk.

2023
05/31
Bombac: Ezekért a meccsekért élek!

Élet-halál meccsre készül a Veszprém elleni bajnoki döntő első, pénteki felvonásán Dean Bombac, csapatunk irányítója. A szlovén játékossal az esélyekről, Juan Carlos Pastor vezetőedzőről, a szurkolókról és az immár rövid hajáról is beszélgettünk. Interjú.

AZ ÖSSZES HÍR