Győztünk Budakalászon

Vissza
Győztünk Budakalászon

17-17-es félidő után 33-26-ra nyertünk Budakalászon a K&H liga 25. fordulójában.

CYEB Budakalász - MOL-PICK Szeged 26-33 (17-17)
K&H férfi kézilabdaliga, 25. forduló. Budakalász, 500 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
CYEB Budakalász: Váczi - Tóth Á. 2, Reznicek 3, Mazák 1, Czina, Nagy B. 11/1, Bohács 3. Csere: Tamási, Boros  (kapusok), Sutka 1, Leimeter 3, Nemes 1, Sinkovits, Józsa 1, Tóth K. Vezetőedző: Forgács Gyula.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Pedro 3, Srsen 3, Skube 2, Bánhidi 4, Gorbok 4, Källman 1. Csere: Sego (kapus), T. Petrus 1, Sigurmannsson 5/5, Gaber, Blazevic, Bodó 8, Balogh 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 6, ill. 2 perc.
Hétméteres: 1/1, ill. 6/5.

NYILATKOZATOK

Forgács Gyula, a CYEB Budakalász vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek, a második félidőben realizálták a két csapat közti különbséget. Az első játékrészben éltünk vele, hogy hagytak minket támadni. Nagy fáradtságával és játékból való kikapcsolásával eldőlt a két pont sorsa. Jó meccset játszottunk, teher nélkül kézilabdázhattunk. Ebből építkezhetünk. Akkor leszünk igazán jó csapat, ha a szintünkön mindig nyerni tudunk.

Nagy Bence, a CYEB Budakalász játékosa: - Pozitív volt a hozzáállásunk, ma csak egy jó félidőre volt ez elég. A szünet után teljesen máshogy védekezett a Szeged, ennek nem találtuk az ellenszerét, támadásban pedig akkor lőttek gólt, amikor akartak.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Budakalásznak a jó meccshez és Nagy Bencének a teljesítményéhez. Nagyon rosszul kezdtünk, nem védekeztünk jól, de támadásban helyzeteket dolgoztunk ki. A második játékrészben megállítottuk Nagyot, így egyszerűbb lett a mérkőzés.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Gratulálok a hazaiaknak. Jól játszottak, mi rosszul, a második félidőben bedaráltuk őket. Nem kezdhetünk így, minden meccsünket meg akarjuk nyerni, mert már csak a bajnokságban van esélyünk az aranyéremre.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem voltak különösebb gondok a támadással az első félidőben a MOL-PICK Szegednek, amit igazol a tizenhét lőtt gól. Védekezésben viszont a nyitott védelmünk eszén gyakran túljártak a budakalászi játékosok, leginkább Nagy Bence, aki hétszer talált be harminc perc alatt. A Szegedben a csereként beálló Bodó szállította a gólokat, ő ötször, Srsen és Sigurmannsson háromszor-hároszor talált be.

A második játékrészt 17–17-ről a Budakalász kezdte. Nagy Bence három kapufás találata után 19–19-et mutatott az eredményjelző. Sigurmannsson, Bodó, Balogh és Källman lőtt zsinórban sikeresen, így megszilárdult az előnyünk (39. perc: 19–23). Innen még felzárkóztak a hazaiak két gólra, azonban már a szegedi győzelem nem forgott veszélyben, így 33–26-ra győztünk.

Jövő szombaton a Dabas otthonában lépünk pályára 18 órától.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.04.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR