Joan Canellas: MOL-PICK Szeged

Vissza
Joan Canellas: MOL-PICK Szeged

Világ- és Európa-bajnok kézilabdázóval kötött 2 éves szerződést a következő szezontól a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. A spanyol balátlövő, Joan Canellas a nyártól szerződik csapatunkhoz.

– Sikeres tárgyalássorozaton vagyunk túl, és örömmel jelenthetem be, hogy a 31 éves, 198 centiméter magas, jobbkezes balátlövő, Joan Canellas a nyártól a MOL-PICK Szeged csapatát erősíti majd – számolt be a hírről Szögi Nándor operatív igazgató. – A spanyol játékost nem kell bemutatni, hiszen az elmúlt időszakban a Vardar Szkopje és a THW Kiel tagjaként is láthattuk az újszegedi sportcsarnokban. Egy rutinos, nagy nemzetközi tapasztalattal bíró sportolót sikerült hozzánk csábítani, aki győzni akarásával nagy hasznára lehet a csapatunknak.
 
Joan Canellas Reixach 1986. szeptember 30-án született a 10 ezres lakosú Santa María de Palautorderában. 2004-ben mutatkozott be a spanyol élvonalban a Granollers csapatában. Ezután Barcelonába igazolt (2005–2008), majd egy évre ismét a Granollers következett. Két évet töltött a Ciudad Real, majd az Atlético Madrid együttesében, itt többek között csapattára volt jelenlegi csapatkapitányunk, Jonas Källman is. 
 
Miután a madridi klub megszűnt, Hamburgba szerződött, majd jött két év kieli légióskodás. A 198 centiméter magas játékos 2016-ban újból váltott, elfogadta a macedón Vardar Szkopje ajánlatát. A Vardarral tavaly megnyerte a Bajnokok Ligáját. A spanyol nemzeti együttes egyik meghatározó tagja, 2013-ban világbajnok, míg idén Európa-bajnok lett. Canellas minden országban, így hazájában, Németországban és Macedóniában is szerzett bajnoki címet.
 
- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.04.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR