Magyar Kupa: húsz gólos sikerrel jutottunk döntőbe

Vissza
Magyar Kupa: húsz gólos sikerrel jutottunk döntőbe

19-7-es félidő után 37-17-re győztünk a Csurgó ellen, így bejutottunk a Magyar Kupa vasárnapi döntőjébe Debrecenben.

MOL-PICK Szeged – Csurgói KK 37–17 (19–7)
Férfi kézilabda, Magyar Kupa, elődöntő. Debrecen, Főnix Csarnok, 800 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-PICK Szeged: Sierra – P. Rodríguez 6, Balogh 1, Skube 3, Bánhidi 1, Bodó 2, Källman 2. Csere: Sego (kapus), Thiagaus Petrus 1, Zubai 3, Sigurmannsson 9/3, Blazevic 1, Zsitnyikov 4, Gorbok 2, Gaber 1, Srsen 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Csurgó: Balogh T. – Vasics 1/1, Tóth A. 2, U. Silva 2, Hadziomeric, Hanusz. Kovacevic 1. Csere: Balogh Á. (kapus), Jerebie 1, K.Cehte 2, Pavlovic 1, Vasvári 1, Szeitl, Gazdag 4/1, Josic, Varjú 2. Vezetőedző: Bencze József.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.
Hétméteres: 4/3, ill. 3/2.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Komolyan vettük a mérkőzést, kulcsfontosságú volt, hogy jól indítottunk. Nagyon komolyan védekeztünk és fegyelmezetten támadtunk, sok egyszerű gólt tudtunk lőni. Mindenki kapott játéklehetőséget, a meccs végig komolyan kézilabdáztunk.

Zubai Szabolcs, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Jó mérkőzést játszottunk a Csurgóval, komolyan vettük őket. Fontos, hogy a mester pihentetni tudta a meghatározó játékosainkat, jó hangulatú mérkőzést játszottunk. Minden játékos az önbizalmának jót tesz, hogy gólt tudott szerezni, de az mutatott játékkép – ahogy elkezdtük és végigvittük azt – az igazán fontos.

ÖSSZEFOGLALÓ

A pénteki edzést követően, ebéd után 13.30-kor indult el a csapat Debrecenbe. A ma reggeli program séta volt, majd a 18 fős keret és a szakmai stáb a csarnokhoz két órával az elődöntő előtt érkezett meg. A Csurgó elleni meccskeretből Juan Carlos Pastor döntése alapján Mario Sostaric és Fekete Bálint maradt ki.

A masszív védekezésből rengeteg gólt szereztünk rendezetlen fal ellen, Sigurmannsson hatszor mattolta már Balogh Tibor kapust az első harminc percben. A védelem mögött Sierra is biztos pont volt, míg a talpcsonttörése után visszatért a pályára Matej Gaber, aki a 22. percben megszerezte első találatát. Ekkor már 15–5-re vezettünk. Kiváló első félidő után végül 19–7-re vezettünk a szünetben a Csurgó ellen.

A második játékrészre Marin Sego érkezett a szegedi kapuba. A horvát hálóőr védésekkel mutatkozott be, első gólját a 38. percben kapta hétméteresből (23–8). A Gaber, Blazevic Zubai védőtengely is összeállt a második félidőre. Nem maradtak el a gyors góljaink a szünetet követően sem, így az 54. percben Blazevic találata a közte húszat jelentette (34–14). Ezt követően nem nőtt a csapatok között a különbség, minden mezőnyjátékosunk betalált legalább egyszer, magabiztos győzelemmel jutottunk be a Magyar Kupa-döntőbe, amelyet vasárnap 17.45-től játszunk a debreceni Főnix Csarnokban.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.04.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR