Kedden útra kelünk Kielbe

Vissza
Kedden útra kelünk Kielbe

Szerdán 19 órakor Németországban, a THW Kiel otthonában lép pályára a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. A magyar együttes a VELUX EHF Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzését vívja.

A négynapos ünnep is munkával telt a MOL-PICK Szegednél. Juan Carlos Pastor vezetőedző és segítői, Marko Krivokapics, Nenad Damjanovics mindennap tartottak edzést a csapatnak. Sőt szombaton két foglalkozás szerepelt a programban. Nem véletlen a komoly készülődés, hiszen szerdán 19 órakor folytatódik a küzdelem a férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntő első mérkőzésén a THW Kiel otthonában szerepel a magyar csapat.

Az eredeti kiírás szerint Szegeden kezdődött volna a párharc, azonban a hétvégén a Bundesligában rangadót rendeznek (Kiel–Löwen), amit az ARD TV élőben ad, így felcserélődött a pályaválasztó jog, a visszavágót április 1-jén (vasárnap) 17 órakor rendezik az újszegedi sportcsarnokban.
Egyetlen játékos edz külön, Matej Gaber egyre jobb állapotban van, szépen gyógyul a talpsérülése. A többiek szerencsére rendben, mindenki teljes intenzitással gyakorol. A Szeged kedden reggel kel útra, Budapestről charterjárattal repül Dániába (Sonderborg), majd onnan busszal megy Kielbe. Várhatóan délután fél négykor érkeznek meg a 246 ezres városba.

Eddig hatszor találkozott egymással a két csapat a BL-ben. Német fölényt mutat a statisztika, hiszen Alfred Gislasson együttese eddig négyszer nyert, míg a Pastor-csapat két győzelmet könyvelhetett el.

A 2011–2012-es idényben találkozott egymással a két gárda, méghozzá a csoportküzdelmek alatt. Szegeden 38–26-ra nyert a Kiel, míg hazai pályán 34–24-re. A 2014–2015-ös szezonban a negyeddöntőben nézett egymással farkasszemet a két csapat. Szegeden megszületett az első PICK-siker (31–29), a visszavágón azonban a THW 31–23-ra nyert, így továbbjutott. A 2015–2016-os idényben is a kieséses szakaszban csapott össze a két együttes. Szegeden 33–29-es magyar siker született, és volt olyan időszak a visszavágón, a második félidőben, amikor továbbjutásra álltak a kékek,  a végén azonban mégis a 20-szoros német bajnok örülhetett, mert 36–29-re nyert, és továbblépett a legjobb nyolc közé.

A meccset a Sport 1 TV élőben közvetíti, a delmagyar.hu útinapló formájában számol be róla.

- Süli Róbert -

Közzétéve: 2018.03.18.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/09
Ezüstérmesként zártuk a bajnokságot

Négy góllal is vezettünk a Veszprém ellen a bajnoki finálé mindent eldöntő meccsén, a végén azonban a vendégek szerezték meg a győzelmet (27–31), ezzel az aranyérmet.

2023
06/09
A PICK Aréna kapui 18.30-kor nyílnak

Ma 20.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének harmadik meccsére minden jegy elfogyott, a pénztárak nem nyitnak ki, jegy nélkül ne induljatok útnak.

AZ ÖSSZES HÍR