Tizennégy gólos siker a Fradi otthonában

Vissza
Tizennégy gólos siker a Fradi otthonában

17–15-ös félidő után 36–22-re győztünk a Ferencváros otthonában a K&H liga 21. fordulójában.

Ferencváros - MOL-PICK Szeged 22-36 (15-17)
K&H férfi kézilabdaliga, 21. forduló. Budapest, Elek Gyula Aréna, 500 néző. Vezette: Altmár, Horváth.
Ferencváros: Nagy L. - Andelics 3, Oláh T. 2, Benmiloud 3, Rédai, Bali 2, Pálos 4/1. Csere: Zernovic (kapus), Bujdosó 1, Grebenár 1, Bakos Gy., Khaled 4, Pál 1, Cseh 1/1. Vezetőedző: Horváth Attila.
MOL-PICK Szeged: Sego - P. Rodríguez 4, Srsen 1, Skube 3, Bánhidi 1, Bodó 4, Källman. Csere: Sierra (kapus), Thiagus Petrus 4, Blazevic, Sigurmannsson 9/4, Zubai, Zsitnyikov 4, Balogh 4, Gorbok 2, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 8, ill. 10 perc.
Hétméteres: 3/2, ill. 4/4.

NYILATKOZATOK

Horváth Attila, a Ferencváros vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek, mindig megtisztelő egy olyan csapat ellen játszani, aki esélyes a BL négyes döntőre. Két ellentétes félidőt játszottunk, mivel a másodikban már nem tudtunk kellőképpen cserélni a sok sérültünk miatt. Nem adtuk meg magunkat, hanem elfáradtunk.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Köszönjük a gratulációt, a kieli felkészüléshez ideális volt a mai találkozó. Sokkal magasabb szinten játszanak a németek, de Andelics és a ferencvárosi lövők, valamint a magas beálló ellen tudtunk gyakorolni. Az első félidőben még Veszprémben járt fejben a csapatom, de a második félidő elején keményebben és jobban kézilabdáztunk. A mérkőzés utolsó periódusában azok is lehetőséget kaptak, akik mostanában sérülések miatt kevesebb időt töltöttek a pályán. 

Stefán Rafn Sigurmannsson, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Az első félidőben voltak gondjaink, de második játékrészben már sokkal jobbak voltunk. Normális, hogy egy nagy győzelem után picit megragadunk, de végül kiadtunk magunkból mindent.

Cseh Adrián, a Ferencváros játékosa: - Köszönöm az edzőnknek a bizalmat, hogy hétméterest lőhettem a Szeged ellen, igyekszem meghálálni a bizalmát.

ÖSSZEFOGLALÓ

Matej Gaber és Mario Sostaric nélkül utaztunk el a fővárosba. Előbbi még sérülés után rehabilitációját tölti, míg utóbbi Juan Carlos Pastortól kapott pihenőt erre a találkozóra.

Srsen és Sigurmannsson találataival indult a mérkőzés. Jól tartotta magát a Ferencváros, először a 16. percben vezettünk három góllal (7–10). Sigurmannsson harmadik hetese után már 8–12-t mutatott az eredményjelző, a szünetre végül kétgólos előnnyel mehettünk.

A második játékrész kiváló szegedi védekezéssel indult, Blazevic és Petrus szerzett több labdát védekezésben, amelyekből öt-hat lerohanásos találatot jegyezhettünk. José Manuel Sierra váltotta a kapuban Segót, aki kiváló formában védett. Neki és a masszív védekezésünknek köszönhetően, több mint nyolc percig gólképtelenek voltak a hazaiak, így a 39. percre eldőlt a két pont sorsa, mivel 17–27-re ellépett a MOL-PICK. Elfáradtak a hazaiak szemmel láthatóan, akik több kulcsjátékosukat nélkülözték sérülés miatt.

Holnapra szünnapot kaptak a játékosok, csütörtöktől azonban már a szerdai THW Kiel elleni idegenbeli Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre készülnek a Pastor-tanítványok.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.03.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/18
Szerdán a tét a Magyar Kupa négyes döntőbe jutás

Szerdán 18 órakor a Magyar Kupa negyeddöntőjében a PLER-Budapest otthonában lépünk pályára. A tét a négy közé jutás.

2024
03/16
Kékbe öltözik a Down Alapítvány

Március 23-án (szombat) a Csurgói KK elleni hazai bajnokinkra meghívtuk a Down Alapítvány tagjait.

AZ ÖSSZES HÍR