Győztünk Veszprémben!

Vissza
Győztünk Veszprémben!

Parádés mérkőzésen először nyertünk a Veszprém Arénában, miután 32-31-re legyőztük a Telekom Veszprémet a K&H liga 20. fordulójában.

Telekom Veszprém – MOL-PICK Szeged 31–32 (17–15)
K&H férfi kézilabdaliga, 20. forduló. Veszprém, 5000 néző. Vezette: Andorka, Hucker.
Veszprém: Alilovic – Gas. Marguc, Tönnesen, Nagy L. 4, Nilsson 3, Ilics 5, Ugalde 5. Csere: Mikler (kapus), Lékai 6, Blagotinsek 1, Sulic 2, Terzic, P. Nenadics 2, Gajic 3. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
MOL-PICK Szeged: Sierra – Skube 3, Zubai, Thiagus Petrus 1, Bánhidi 5, Källman 3, Bodó 10. Csere: Sego (kapus), Sostaric 3/1, Balogh 1, Sigurmannsson 4/2, Blazevic, Zsitnyikov, Srsen 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor:
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.
Hétméteres: -, ill. 5/3.

ÖSSZEFOGLALÓ

Fantasztikusan kezdte az első játékrészt a MOL-PICK Szeged. A védelmünk a helyén volt, labdaszerzések, Sierra-védések jellemezték az első tizenhárom percünket, amelyekből gyors gólokat tudtunk szerezni. A 14. minutumban 5–9-et mutatott az eredményjelző, amikor időt kértek a hazaiak. A Veszprém két szerb átlövője, Momir Ilics és Petar Nenadics csökkentették a két csapat közti különbséget, miközben a szegedi játékosok rendszerint a kapufát lőtték telibe. A 24. percben Ugalde mattolta a balszélről Sierrát, ez pedig azt jelentette, hogy a mérkőzésen először vezetett a listavezető (13–12). Tovább potyogtak a gólok, a szünetre végül 17–15-tel mehettek a csapatok.

Ivan Srsen és Bodó Richárd bombagóljaival indult a második játékrész. Egyenlítettünk, de a 43. minutumban már háromgólos előnyben voltak a hazaiak (23–20). Ezután Srsen, Petrus, majd Bánhidi talált be zsinórban, ledolgozva ezzel a hátrányunkat. Sego fontos pillanatban mutatott be dupla védést, de nem volt szerencsénk, Ilics mattolta. Horvát kapusunk az utolsó tíz percben óriási részt vállal sikerünkből parádésan védett. Bodó tízszer volt ma eredményes, bombagóljai végül a győzelmet jelentett csapatunknak!

Történelmi sikert arattunk, mivel a Veszprém Arénában magyar csapat még nem tudott pontot szerezni 2008-as megnyitása óta.

NYILATKOZATOK

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője: – Gratulálok a Szegednek a megszerzett két ponthoz, megérdemelték. Hektikusan kézilabdáztunk, sok technikai hibát követtünk el. Sok új dolgot kipróbáltunk ma, volt, ami működött, volt, ami nem. Túl sok könnyű gólt lőhetett a Szeged. A második félidőben mindkét együttesnek megvolt az esélye rá hogy nyerjen, de mi ismét sokat hibáztunk a kapussal szemben. Nem jó érzés veszíteni, de tisztán látom az okokat, hogy min kell változatnunk.

Lékai Máté, a Telekom Veszprém, játékosa: – Gratulálok a Szegednek, mert egy rendkívül színvonalas mérkőzést nyert meg. Soha nem nyert még itt magyar csapat az Arénában, gratulálok nekik hozzá, hosszú sorozatot törtek meg. Két kulcspillanat volt, amikor emberelőnyben elfogyott a kétgólos előnyünk, valamint a végén a jobbszélen kétszer hibáztunk. Nem jó érzés veszíteni, de ma nem volt komolyabb tétje a találkozónak. Remélem találkozunk a Szegeddel a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, valamint a szurkolóknak, hogy ilyen sokan elkísértek bennünket Veszprémbe. Gratulálok a hazaiaknak is, nagyon jó együttest győztünk le. Nekünk fontosabb volt, hogy nyerjünk, hogy feledtessük az őszi kilencgólos vereségünket. Először mi vezettünk, majd fordítottak, a kulcs az volt, hogy mindig ledolgoztuk a hátrányunkat, köszönhetően annak, hogy labdákat tudtunk szerezni. Lékai ma nagy meccset játszott, a lerohanásaik ellen nem volt ellenszerünk. Remélem, hogy sok ilyen meccset játszunk majd még, nem csak a magyar bajnokságban. A mai egy nagy meccs volt, talán a világon is az egyik legjobb.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Kiváló és kemény meccset játszottunk, mindkét együttes jól kézilabdázott. Kemény felkészülésünk volt az Eb után, hogy feledtessük a gyengébb őszünket. Remek a hangulat az öltözőben, magas szintre jutottunk el a pályán. Szeretnénk ezt folytatni, vagy még feljebb lépni.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.03.10.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

2024
03/27
Szurkolói információk a Veszprém elleni BL-meccsre

Csütörtök 18.45-kor a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapatát fogadjuk a PICK Arénában. Szurkolói információk.

AZ ÖSSZES HÍR