Egyetlen góllal kaptunk ki Barcelonában

Vissza
Egyetlen góllal kaptunk ki Barcelonában

Utolsó csoportmeccsünket játszottuk a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. A Barcelona otthonában 28-27-es vereséget szenvedtünk. Eldőlt, hogy a legjobb 16 között a THW Kiel lesz az ellenfelünk.

FC Barcelona Lassa-MOL-PICK Szeged 28-27 (16-14)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 14. forduló, Barcelona, Palau Blaugrana, 2500 néző. Vezette: Eliasson, Palsson (izlandiak).
FC Barcelona Lassa: P. de Vargas - Tomás 3, D. Mem 6, Sorhaindo, V. Morros, R. Entrerríos 3, V. Rivera 5/2. Csere:  N'guessan 2, Syprzak 4, Pálmarsson 3, Arino, Gómez 2, Dolenec, Borges. Vezetőedző: Xavi Pascual.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric, Balogh 4, Skube 2, Bánhidi 4, Bodó 2, Källman 4. Csere: Sego (kapus), Blazevic, Zubai, Sigurmannsson 6/3, Zsitnyikov 2, Pedro, Srsen 1, Gorbok 2, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/2.
 
NYILATKOZATOK
 
Xavi Pascual, az FC Barcelona Lassa edzője: – Sok nehézséggel küzdöttünk mi is, a téli szünet után rengeteg sérültünk volt, azonban kezdjük visszanyerni a jó formánkat. Egy nagyon jó Szegedet tudtunk legyőzni a Bajnokok Ligájában, így sikerült megszereznünk a csoport második helyét.

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged edzője: – Mindenképpen dicséret illeti a fiúkat, mert az utolsó pillanatig küzdöttek, és megmutatták, hogy jó úton járunk. A bravúrhoz néha szerencse is kell, most ez elpártolt tőlünk. Egy biztos: a jelenlegi Barcelona is esélyes a Bajnokok Ligája megnyerésére.
 

ÖSSZEFOGLALÓ
 
Még a válogatottnál elszenvedett kéztöréséből tért vissza ma este a pályára csapatunk balátlövője, Szergej Gorbok. Ő kétszer, a bokasérülés után újra egészséges Balogh Zsolt négyszer volt eredményes.
 
Szövevényes, másfél perces támadásunk után szereztük meg első gólunkat. Az első hazai találat az ötödik minutumban érkezett.
 
A 13. percig mi vezettünk, többször kettővel is, ekkor azonban Tomás találata után már 9-8-at mutatott az eredményjelző. Ezt követően tapadtunk a gránátvörös-kékekre, de a szünetre végül reálisnak mondható, kétgólos hátránnyal mehettünk.
 
A második játékrész két hazai góllal indult. Uralta a találkozót a Barcelona, de végig küzdöttünk, így az utolsó tíz percbe kétgólos hátránnyal léptünk (24-22). Bánhidi, majd Skube zárkóztatta fel a PICK-et mínusz egyre, de az egyenlítés már nem jött össze, 28-27-re kikaptunk a Palau Blaugranában.
 
A THW Kiel 29-29-es döntetlent játszott Párizsban, így a német együttes vár majd ránk a nyolcaddöntőben.
 
- Becsei Dávid -
 

Közzétéve: 2018.03.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR