Sierra: kiváló mentális állapotban vagyok

Vissza
Sierra: kiváló mentális állapotban vagyok

Spanyol világbajnok kapusunk a Löwen ellen sporttörténelmet írt. José Manuel Sierrával beszélgettünk, aki szót ejtett a jelenéről és a jövőjéről is.

Kiválóan védtél a Rhein-Neckar Löwen és a Vác ellen egyaránt. Miből merítesz erőt?

– A szezon második felében általában mindig jobban védek. Most mentálisan is kiváló állapotban vagyok, ez sokat segít. A jövőm rendeződött, miután bejelentettük, hogy nyártól két évre Franciaországba igazolok.

Milyen hatást gyakorolt rád, hogy Marin Sego megsérült?

– Az sosem határozza meg a teljesítményem, hogy ki a váltótársam. Most letisztult a jövőm, megvan, hogy jövőre hol védhetek, ez megnyugtat, így csak azzal foglalkozom, hogy jól játsszak.

Sporttörténelmet írtál a Löwen ellen. Te vagy az első szegedi kapus, aki gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Foglalkozol ezzel?

– Örülök neki, hogy ez az én nevemhez fűződik. Ha tudtam volna, hogy még szegedi kapus nem talált be a BL-ben, lehet hamarabb megpróbáltam volna – jegyezte meg mosolyogva.

Testnevelő tanárként diplomáztál. Segít ez téged a pályán?

– Nem, de ha majd befejezem a kézilabdás pályafutásomat, akkor szeretném magam kipróbálni ebben a pozícióban is. Eddig még nem próbáltam.

Hogyan fogadta a családod, hogy Franciaországba igazolsz és odaköltöztök?

– Ez egy nagyon friss történés még az életünkben, sokat nem beszéltünk még róla. Szerettem volna Szegeden maradni, de erre nem volt lehetőség, így megvizsgáltuk, hogy mi a legjobb számunkra, így a Saranban folytatom a pályafutásom.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.02.17.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/22
Apáról fiúra 2.0 - Bajusz Brunó

A Bitola elleni edzőmeccsen először kapott szerepet Bajusz Brunó, legendás játékosunk, Bajusz Sándor gyermeke. A tehetséges játékos a balszélen játszhatott.

2019
01/21
Mézi összehozta a MOL-PICK-családot

A MOL-PICK-SZEGED, a Csak előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. közös szervezésében immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Mézi-kupát. A négycsapatos viadalt a Sportolók/média együttese nyerte meg.

AZ ÖSSZES HÍR