Sikeresen hangoltunk a Löwenre

Vissza
Sikeresen hangoltunk a Löwenre

A K&H liga 17. fordulójában 36–18-ra nyertünk hazai pályán a B. Braun Gyöngyös ellen.

MOL-PICK Szeged - B. Braun Gyöngyös 36-18 (18-9)
K&H férfi kézilabda, 17. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 5, Källman 1, Bánhidi 1, Sigurmannsson 8/4, Thiagus Petrus 1, Skube 2. Csere: Nagy M. (kapus), Balogh 3, Bodó 7, Blazevic, Zsitnyikov 3, Srsen 4, Zubai, Fekete B. 1, Hegedüs. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Gyöngyös: Tóth M. - Gábori, Markez 4, Duris 2, Martins 2, Lele 4, Németh. Csere: Hudák, Holló (kapusok), Gerdán, Sipeki 2, István, Mi. Krivokapics, M. Mikita 1, Urbán 1, Loncar 2/1. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
Hétméteres: 4/4, ill. 1/1.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Kulcs volt számunkra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Fontos volt a védekezésünk. Eleinte a zavaró sokat hibázott, miután ezt kiküszöböltük, Sierra is el kezdett védeni. Folyamatosan váltogattuk az 5-1-es és a 6-0-s falunkat, ami később már jól működött. Gratulálok a Gyöngyösnek, a játékuk alapján több pontjuknak kellene lenni.

Ivan Srsen, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Izgalmas volt tétmérkőzésen először pályára lépni Szegeden. Gratulálok a játékosoknak és az edzőknek a sikerhez, jól felkészültünk. Egyre jobbá váltunk, amivel több hibára késztettük a Gyöngyöst. Könnyű gólokat szereztünk és lerendeztük a meccset. Ahogyan már több interjúban is elmondtam, nagy megtiszteltetés Szegeden játszani, a hétvégén már a Bajnokok Ligájában lépünk pályára a Löwen ellen. Felkészülünk rájuk és szeretnénk minél jobb eredményt elérni Németországban.

Konkoly Csaba, a Gyöngyös vezetőedzője: - Gratulálok a Szegednek, a játék minden elemében felülmúlta csapatomat. Megérdemelték a sikert, még ilyen nagy különbséggel is. Tizenöt percig bírtuk ellenük, de egy mérkőzést hatvan minutumig tart. Voltak részcéljaink, de a MOL-PICK minden hibánkat könyörtelenül kihasználta. Számunkra most kezdődik a bajnokság.

Holló Márk, a Gyöngyös játékosa: - Gratulálok a Szegednek a győzelemhez. Szerettük volna megnehezíteni a dolgukat, de ez csak 15 percig sikerült, ezután kinyílt az olló a két csapat között. Nekünk a bajnokság lényegi része most kezdődik, először a Komlót fogadjuk majd a jövő hétvégén. Remélem a sérültek visszatérnek és az új játékosaink is beépülnek, majd sikeresek leszünk otthon.

ÖSSZEFOGLALÓ

Juan Carlos Pastor vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott a mai mérkőzésen Szergej Gorbokra, Matej Gaberra és Marin Segóra, míg Pedro Rodrígueznek pihenőt adott. A találkozót a helyszínen tekintette meg a Csongrád megyében edzőtáborozó DVTK női labdarúgócsapata.

Nehezen lendült játékba védekezésben a MOL-PICK Szeged. A 12. percben Sipeki Levente már a hetedik vendéggólt szerezte (7–7). Ezután azonban összeállt a hazai fal, mögötte pedig José Manuel Sierra egészen ihletett formába került. Tizenhárom percig gólképtelen volt a Gyöngyös, míg a hazaiak Sigurmannsson, Sostaric, Källman, Skube és Zsitnyikov révén hetet is szereztek, mire a 25.-ben Lele ismét betalált (14–8). A szünetig még tovább nőtt a különbség a felek között.

A második játékrész elején 22–14-re zárkózott fel a Gyöngyös, ezután viszont ismét elmaradtak a sikeres támadásaik. A 38. és az 56. perc között nem esett vendégtalálat, míg hazai tizenkettő is, végleg eldöntve a találkozót.

Az utolsó negyedórára érkezett a szegedi kapuba a fiatal Nagy Martin, aki Sierra ihletett formáját megirigyelve több nagy védést is bemutatott, részt vállalva a hosszú gyöngyösi gólcsendből.

Legközelebb vasárnap 17 órakor lépünk pályára, akkor a Bajnokok Ligája A csoportjának 11. fordulójában a Rhein-Neckar Löwen otthonába látogatunk.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2018.02.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR