Srsen három góllal debütált

Vissza
Srsen három góllal debütált

40-26-ra győztük le edzőmérkőzésen a horvát Nexét.

MOL-PICK Szeged – RK Nexe (horvát) 40–26 (21–8)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Paska, Vastagh.
MOL-PICK Szeged: Sierra 1 – Sostaric 4, Balogh, Skube 1, Bánhidi 2, T. PETRUS 4, Sigurmannsson 9/4. Csere: Sego (kapus), Källman, Blazevic, Zubai, Bodó 5, I. Srsen 3, P. Rodríguez 5, Zsitnyikov 2, S. Sunajko 2, Fekete B. 1, Hegedüs 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Nexe: P. Lelic – Zrnic 5/3, Buvinic 1, Tomic 2, Lavric, Jelinic, Barisic Jaman 5/2. Csere: Poljak (kapus), Juric Grgic 2, Gadza 1, Sipic 9, Eter, Kovacevic 1, Vulic, Koncul, Greganic. Ideiglenes edző: Franjo Lelic.
Hétméteres: 4/4, ill 5/5.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

A bajnoki rajt előtt egy héttel visszatért csapatunkba a Nexe elleni edzőmérkőzésen csapatkapitányunk, Jonas Källman. Szergej Gorbok és Matej Gaber azonban még rehabilitációját tölti.

Bemutatkozott MOL-PICK Szeged-mezben éppen a Nexétől kölcsönvett Ivan Srsen, akinek a debütáló gólját ide kattintva lehet megnézni. 

Jó védekezésünknek köszönhetően negyedóra alatt mindössze két gólt kaptunk, mialatt rengeteg gyors lerohanást vezetve tizenkétszer is betaláltunk. A vendégek hét a hat elleni játékukkal tudtak gólokat szerezni, ebben is leginkább beállójuk, Marin Sipic jeleskedett.

Harminc perc játék után 21-8-ra vezettünk.

A második játékrészre a jól védő José Manuel Sierra helyére Marin Sego érkezett a kapunkba, de Fekete Bálint és Hegedüs Márk is a pályára került támadásban és védekezésben. 

Nem engedtek ki a szegedi játékosok, Skube és Zsitnyikov egyaránt jól szervezte a támadásokat, míg a szélsők magabiztosan értékesítették ziccereiket. 

Szép gólokból sem volt hiány, Stefan Sunajko és Pedro Rodríguez is betalált egy-egy kínai figurából, de az utolsó percekben Bodó átlövései ellen sem volt ellenszerük a vendégeknek.

A szegedi játékosok most három napos pihenőre mennek, hétfőtől azonban már a bajnoki rajtra készülnek. Február 2-án, pénteken 18 órától Orosházán kezdjük meg a tavaszi idényt a K&H ligában.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2018.01.25.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR