Kétgólos vereség Tatabányán

Vissza
Kétgólos vereség Tatabányán

A K&H férfi kézilabdaliga 14. fordulójában 12-8-as félidő után 24-22-re kikaptunk a Grundfos tatabánya otthonában.

Grundfos Tatabánya KC – MOL-PICK Szeged 24–22 (12–8)
K&H férfi kézilabda, 14. forduló. Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 1200 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Tatabánya: Székely – Harsányi 1/1, Grigoras 7, Juhász Á. 2, V. Vranjes, Ilyés 1, M. Vujovics 4/1. Csere: Iancu (kapus), Sipos, Vrankovic 5, Szöllősi Sz., Dénes, M. Bozovic 3, Pásztor Á. 1. Vezetőedző: Vladan Matics.
MOL-PICK Szeged: Sego 1 – Sostaric 1, Gaber, T. Petrus 2, Bánhidi 1, Gorbok 1, Sigurmannsson 5/2. Csere: Sierra (kapus), Balogh 3, Skube, Zsitnyikov 3, Blazevic, Bodó 3, Zubai 1, Fekete B. 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 3/2, ill. 2/2.
Kiállítás: 16, ill. 12 perc.

Juan Carlos Pastor: – Ezt a meccset támadásban veszítettük el: volt tizenhat eladott labdánk, amelyből legalább tíz indításgólt szereztek a hazaiak. A védekezés és a kapusteljesítmény rendben volt. A végén, amikor már látszott, hogy nem tudunk kiegyenlíteni, arra figyeltünk, hogy háromnál kevesebbel kapjunk ki – később a gólkülönbség is számíthat. 

A mérkőzés előtt Jonas Källman hiányában Balogh Zsolt csapatkapitány-helyettes a Tatabánya csapatkapitányának, Dénes Jánosnak adta át klubunk ajándékait, többek között a Dabas ellen összegyűjtött plüssökből egy zsákkal, amelyet a helyi Mikulásgyár kap majd meg.

A 14. fordulóból rendezett mérkőzésen a negyedik percig kellett várni az első gólra, amelyet a hazaik szereztek Grigoras révén. Elemében volt a román átllövő, az első öt tatabányai találatot ő jegyezte. Nálunk Balogh, Petrus és Gorbok volt eredményes, így a 12. percben 3-4 állt az eredményjelzőn.

A 18. minutumig és 5-6-ig mi vezettünk, ezt követően viszont az egyre több hibánkat rendszerint kihasználó hazaiak átvették a vezetést. A 22. percben már 9-6 volt a Bányásznak, amit Sigurmannsson hetese, majd Sego egész pályán gólja szépített, de a szünetre végül négygólos hátránnyal mehettünk.

Rosszul kezdtük a második félidőt. Bodó löketét Székely védte, majd Balogh hibázott, míg Milos Vujovics nem. A 42. percben mínusz kettőre zárkóztunk fel, miután egy blokkról lepattanó labdát értékesített a jobbszélről Mario Sostaric (16-14). Ezt viszont egy négy-nullás hazai roham követte, amellyel már hat találatra nőtt a két csapat közti különbség. 

Az utolsó hat percben még egy nagy hajrát indított a pályán a MOL-PICK Szeged - és a lelátón a népes szurkolótáborunk, akik végig szurkoltak nekünk -, de ez már csak az eredmény kozmetikázásra volt elég. Kétgólos vereséget szenvedtünk.

Amennyiben az alapszakasz végén egyenlő pontszámunk lesz a Tatabányával, úgy mi végzünk előrébb, mivel Szegeden 28-25-re győztünk.

Videó a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóról:

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.12.18.

TOVÁBBI HÍREK

2024
07/26
Szombaton rajt férfi kézilabdában az olimpián

Szombaton férfi kézilabdában is megkezdődik a küzdelem a párizsi olimpián. A magyar válogatott 11 órakor a Juan Carlos Pastor által irányított Egyiptommal mérkőzik.

2024
07/25
Seppo friss házasként kezdi el a felkészülést

Csapatunk osztrák szélsője, Sebastian Frimmel friss házasként kezdi majd el a felkészülést. Seppóval az esküvőről, a nyárról, az alapozásról és az új idényről beszélgettünk.

AZ ÖSSZES HÍR