Tizennyolc góllal nyertünk a Dabas ellen

Vissza
Tizennyolc góllal nyertünk a Dabas ellen

20–13-as félidő után 39–21-re győztünk a Dabas ellen a K&H férfi kézilabdaliga 13. fordulójában.

MOL-PICK Szeged - Dabas KC VSE 39-21 (20-13)
K&H férfi kézilabdaliga, 13. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Földesi, Halász.
MOL-PICK Szeged: Sego – Sostaric 3, Balogh 2, Skube, Gaber 7, Gorbok 1, Sigurmannsson 9/5. Csere: T. Petrus 1, Blazevic, Zsitnyikov 2, Zubai 2, Bodó 6, Fekete B. 1, P. Rodríguez 3, S. Sunajko 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabas: Holló – Bakos D. 3, Országh 2, Slachta 1, Simovics 3, Halász L. 3, Kekezovics 2. Csere: Duleba (kapus), Bíró, Pocsai 3/2, Szöllősi O., Hajdu, Lókodi 4, Lepsényi, Zakics, Szabó T. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 5/5, ill. 2/2.
Kiállítás: 6, ill. 8 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged edzője: – Gratulálok a fair játékához és jó szerepléséhez a Dabasnak. Végre nyugodtabb meccset játszottunk ma. Az első negyedóra után összeállt a védekezésünk, több labdát szereztünk. Kulcs volt a védekezésünk, a kapusteljesítményünk, valamint, hogy csak négy labdát vesztettünk el. Gratulálok a csapatnak a hozzáállásához és teljesítményéhez. Amikor jól mennek a dolgok könnyű a csapatnak, de a nehéz pillanatokban is együtt kell lennünk. A mindössze négy elveszített labda nagyon jó, ez az utolsó két meccsünkön 16, illetve 18 volt. Gratulálok a szurkolóknak is, ma ismét mellettünk álltak.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Gratulálok a Dabasnak, jók voltak. Féltem az első negyedóra után, hogy megint egy szoros meccset játszunk. Remélem, most végleg kijövünk a gödörből. Megyünk tovább, nyerni szeretnénk Tatabányán. Én is köszönöm a szurkolóknak, hogy ma is mellettünk voltak. Kaptunk az utóbbi időben hideget, meleget, de ez így van jól.

Tomori Győző, a Dabas vezetőedzője: – Örülök, hogy a Szeged kijött ma a gödörből, de annak nem, hogy pont ellenünk. Húsz percig bírtuk erővel, koncentrációval, addig jól kézilabdáztunk és döntetlen körül mozgott az eredmény. Ezután kijött a két csapat közti különbség. Sok sikert kívánok a Szegednek. Eddig nagyon jól szerepeltünk a bajnokságban, ebbe kicsit bele is fáradtunk. Bízom benne, hogy a hátralevő nyerhető meccseket győzelemmel zárjuk.

Halász Levente, a Dabas játékosa: – Gratulálok a Szegednek. Rosszkor voltunk rossz helyen, de az első húsz percben azért méltó ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Ebből az időszakból építkezhetünk a nyerhető találkozóinkra.

ÖSSZEFOGLALÓ

Fontos, önbizalom-növelő győzelmet arattunk a Dabas ellen. Bánhidi Bence végül pihent a mérkőzésen, helyette Stefan Sunajko került keretbe, aki gólokkal hálálta meg Juan Carlos Pastor vezetőedző bizalmát. Csakúgy, mint Fekete Bálint, aki kiválóan védekezett, valamint egyetlen gólhelyzetét értékesítette.

Sigurmannsson és Gaber találatival indult a találkozó. Utóbbi hét gólig meg sem állt az első félidőben. Marin Sego az első perctől kezdve jól védett, azonban az első negyedórában a szegedi védelem még nem teljesített 100%-on, így a Dabas többször vezetni tudott. A 22. perc elején Bakos Dávid ziccere után 13–13-at mutatott az eredményjelző, innen azonban felkeményedett a hazai védelem. Mindenhova odaértek Petrusék, ahova pedig nem, még mindig számíthattak Marin Segóra a kapuban. A Dabas csak a 39. minutumban talált be ismét Pocsai révén, komoly gólcsendet megtörve. A szünetre 20–13-mal mehettek a csapatok, végül 12–0-s sorozatnál állt meg a MOL-PICK.

Értékes gólokban, védekezésben nem volt hiány. Mindenegyes jó megmozdulás a szegedi játékosok önbizalmát építette, amiből most szerencsére volt bőven. A második félidőben már csak a hazai siker mértéke volt kérdéses, végül 18 lett közte.

A MOL-PICK Szeged legközelebb december 17-én, vasárnap 19.45-kor Tatabányán lép pályára a bajnokságban.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.12.09.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR