BL: győzött a Plock Szegeden

Vissza
BL: győzött a Plock Szegeden

Küzdelmes mérkőzésen 25-24-es vereséget szenvedtünk hazai pályán a lengyel Plocktól.

MOL-PICK Szeged - Orlen Wisla Plock (lengyel) 24-25 (12-14)
Férfi kézilabda, VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 10. forduló.  Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezeti: Mandak, Rudinsky (szlovákok).
MOL-PICK Szeged: Sego - Sostaric 1, Balogh 6/2, Skube, Bánhidi 3, Gorbok, Källman 2. Csere: T. Petrus 1, Gaber 2, Zsitnyikov 4, Bodó 5, Blazevic, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor. 
Wisla Plock: Morawski - Daszek 1, Toledo 7, M. Gebala 3, N. Obradovics 1, Duarte 4, Krajewski. Csere: Borbély (kapus), Tarabochia 1, Racotea 4, Zabic 2, Ghionea 1, Mihic 1, S. Ivic. Vezetőedző: Piotr Przybecki. 
Hétméteres: 6/2, ill. 1/0.
Kiállítás: 4, ill. 10 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Gratulálok a Plocknak a jó meccshez. Nem jól kezdtünk, görcsösek voltunk, mert régóta nem nyertünk fontos találkozót. Összeszedte a csapat magát a második félidőre, mindent megtettek a sikerért, három góllal is tudtunk vezetni. Két labdavesztésünkből közelebb jöttek a vendégek, és a végén rengeteg lövést kihagytunk. Ezen elment a meccs számunkra. Négy hétméterest és egy üres kapus lövést kihagytunk, ez volt a különbség. Ha ezeket belőjük, simán nyerhettünk volna. Nem fogom bedobni a törölközőt, bízom a munkámban. Csak úgy tudunk kijönni ebből a hullámvölgyből, ha nyerünk. Ma jobban játszottunk, kellett volna egy kis szerencse és pontosabb játék a sikerhez.

Piotr Przybecki, a Wisla Plock vezetőedzője: – Kemény, de sportszerű meccset játszottunk. Az utóbbi időben már közel álltunk a sikerhez, de mindig kikaptunk a BL-ben. Akartuk nagyon a győzelmet ma. Borbély jól szállt be a meccsbe, nagy lökést adott a csapatnak az utolsó tíz percben.

Jonas Källman, a MOL-PICK Szeged játékosa: – Gratulálok a Plocknak. Nehéz szavakat találni, mert mélyponton vagyunk, sok meccset veszítettünk. Az edző és a csapat is jó munkát végzett. Voltam már rosszabb helyzetben is, bíznunk kell a csapatban és képesek leszünk megfordítani ezt a helyzetet. Dolgozunk tovább, mindent megteszünk, hogy visszatérjünk a sikeres útra. Kérem a szurkolókat, hogy legyenek mellettünk, mert szükségünk van rájuk a nehéz időkben is. Megígérem, hogy a hátralevő mérkőzéseken mindent megteszünk, és mögénk állnak a szurkolók.

Borbély Ádám, a Plock játékosa: – Gratulálok a Szegednek. Fontos mérkőzés volt a mai számunkra, mert egy sikerrel életben tarthattuk a reményeinket a továbbjutáshoz. Nem ismertünk lehetetlent az első perctől kezdve, aminek nagyon örülök. Nem kell elmondanunk, hogy mit jelentett ez a győzelem nekünk, láthatták a pályán a lefújást követően. Remélem ez a siker átlendít bennünket a holtponton, és februárban ott folytatjuk a BL-mérkőzéseket ahol ma abbahagytuk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Vereséggel zártuk az őszi idényt a Bajnokok Ligájában. Balogh góljaival a harmadik percben már 2–0-ra vezettünk, de a hatodik minutumban Toledo egyenlített. A brazil jobbátlövő vezérletével előnybe kerültek a vendégek, amely többször háromra is nőtt, végül a szünetre kétgólos hátrányban mehettünk.

A második játékrész közepén először egyenlítettünk (41. perc: 18–18), majd három perccel később Thiagus Petrus labdaszerzése után, hosszú időt követően vezettünk ismét a mérkőzésen (20–19). Jó periódusban voltunk ekkor, Bodó találata a 48. percben pedig már háromgólos különbséget jelentette (22–19). Visszajött a meccsbe, majd meg is nyerte azt a lengyel együttes, miután a Szeged két hétméterest és egy egész pályás ziccert is kihagyott, míg a vendégek jól sáfárkodtak helyzeteikkel.

Legközelebb december 6-án, szerdán 18 órakor lépünk pályára. A K&H liga 4. fordulójából rendezett találkozón Gyöngyösön játszunk, majd szombaton 18 órakor a Dabast fogadjuk a 13. fordulóban.

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.12.02.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR