Megkezdtük a felkészülést, jól teltek az ünnepek

Vissza
Megkezdtük a felkészülést, jól teltek az ünnepek

Kedd délelőtt megkezdte a felkészülést a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A foghíjas keret – nyolc játékos a dániai Eb-n szerepel majd – futással indította az új évet. Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapics is beállt futni. Hogy teltek az ünnepek? - e

Juan Carlos Pastor vezetőedző:
- Édesanyámnál, családi körben töltöttük a karácsonyt. Az ünnepi asztalra tenger gyümölcsei, saláták és bárány került. Természetesen nem hiányozhatott a finom spanyol bor sem. Édességként mindig egy spanyol specialitást, a turrónt fogyasztottuk. Ez egy fűszeres, karamelles, nagyon-nagyon édes, mézes, kandírozott gyümölcsöt és mandulát tartalmazó finomság, amely a család nagy kedvence.
Január 6-án, a Három királyok ünnepén pedig mindenkinek volt egy kis ajándék a karácsonyfa alatt. Én Aljandro Santos cd-t kaptam, egy jó kis téli bakancsot, valamint egy sport felsőt, amelyet a mai futóedzésen már ki is próbálok.


Marko Krivokapics másodedző:
- Zentán és Újvidéken ünnepeltük a katolikus karácsonyt, családi körben. Természetesen nálunk is volt nagy eszem-iszom. Édesanyám – többek között - mákos kalácsot sütött, ami a gyerekek kedvence. Én visszafogottan ettem, mert tartom a böjtöt, amelynek köszönhetően sikerült két kilótól megszabadulnom. Amit nagyon sajnálok, hogy nem tudtam „elintézni”, hogy fehér legyen a karácsony, pedig a gyerekeim nagyon várták a havat. Nálunk még nem ért véget az ünnep, hiszen január 6-tól a pravoszláv karácsonyt tartjuk, amelynek kezdetét a szerb ortodox egyház szalmával, tűzgyújtással és mákos gubával ünnepelt.

Balogh Zsolt, a Pick Szeged magyar válogatott jobbátlövője:

- Szüleimnél, Orosházán ünnepeltük a karácsonyt. Nálunk - tradicionális ételként - töltött káposzta az ünnepi vacsora fő fogása. Szerencsére az elmúlt évekhez képest kevesebb süteményt készített anyukám, mert nem tudok ellenállni a sok finomságnak, azután meg csak azzal küzdök napokig, hogy ledolgozzam a felesleget. Két evés közötti időt pedig mozgással töltöttem: egy kis fallabda, kis futás, és némi súlyzózás szerepelt a programban. A szabadság utolsó napjaiban már nagyon nem találtam a helyem, hiányoztak az edzések, és volt már egy kis labdaéhségem is.

Roberto Parrondo, a Pick Szeged spanyol válogatott jobbszélsője:

- Getafeban, 25 fős családi- és baráti körben teltek a szabadság első napjai. Az éjszakába nyúló beszélgetések közben jókat ettünk a spanyol ételkülönlegességekből. Túl jókat is! December 23-án, a gyerekekkel együtt feldíszítettük szüleimnél a karácsonyfát, amely alatt január 6-án találta meg ajándékát a család apraja-nagyja. A pihenő alatt a sport sem maradt ki az életünkből, hiszen szilveszterkor egy hagyományos óévbúcsúztató futáson vettünk részt. Kétezren teljesítettük a 10 kilométeres távot. Spanyolországi tartózkodásunk utolsó napján pedig részt vettünk egy jelmezbálon, amit különösen kislányaim élveztek.

- Szeberényi Klára -

Közzétéve: 2014.01.07.

TOVÁBBI HÍREK

2023
06/09
Ezüstérmesként zártuk a bajnokságot

Négy góllal is vezettünk a Veszprém ellen a bajnoki finálé mindent eldöntő meccsén, a végén azonban a vendégek szerezték meg a győzelmet (27–31), ezzel az aranyérmet.

2023
06/09
A PICK Aréna kapui 18.30-kor nyílnak

Ma 20.30-kor a K&H férfi kézilabda liga döntőjének harmadik meccsére minden jegy elfogyott, a pénztárak nem nyitnak ki, jegy nélkül ne induljatok útnak.

AZ ÖSSZES HÍR