Holnap fogadjuk a Budakalászt

Vissza
Holnap fogadjuk a Budakalászt

Folytatva az elmúlt hetek sorozatát, ezen a héten is két mérkőzés vár a MOL-PICK Szegedre. A K&H ligában holnap 18 órakor a Budakalászt, a Bajnokok Ligájában szombaton 16 órától pedig a lengyel Plockot fogadjuk.

A hétvégén utolsó BL-mérkőzésünk következik 2017-ben, de ne szaladjunk ennyire előre, előtte még ismerkedjünk meg szerdai NB I-es ellenfelünkkel, a CYEB Budakalásszal.

Az elmúlt idényben történelmi szezont futott a Kalász, miután újoncként a negyedik helyen végzett a bajnoki tabellán. Ez az óriási siker azt jelentette, hogy a Pest megyeiek elindulhattak idén az EHF-kupa selejtezőjében, ahova a csoportkör előtti párharcban csatlakoztak. A sorsoláskor azonban nem volt szerencséjük Sutka Norbertéknek, mivel a spanyol Anaitasunát kapták ellenfélül.

A Budakalász kispadján a sikeredző, Horváth Attila kezdte meg a szezont, azonban szeptember utolsó napjaiban a tréner másodedzője, Forgács Gyula váltotta őt.

A CYEB Budakalász jelenleg a tabella nyolcadik helyét foglalja el nyolc ponttal, míg az EHF-kupából kettős vereséggel búcsúztak a spanyol együttes ellen, helytállva.

A nyári átigazolási időszak folyamán komoly erősítést jelentettek be a Budakalász vezetői. Az elmúlt idény Bundesliga-6. helyezettjének, a Wetzlar balátlövőjét, Emil Berggrent sikerült megszerezniük. Roberto García Parrondo pótlásáról is gondoskodniuk kellett, mivel az egykori szegedi jobbszélső a Vardar Szkopjénál vállalt edzői feladatokat. Helyettesét a Balatonfüredről érkezett Sinkovits Benjaminban találták meg.

Szegediekben nincs hiány a budakalászi csapatnál. Egykoron a PICK Szegedet erősítette Józsa Máté, Sutka Norbert és Czina József is, valamint Bendó Csaba, aki jelenleg a csapat gyúrója.

A holnap 18 órakor kezdődő mérkőzésről a delmagyar.hu szöveges élő tudósítással jelentkezik, míg csapatunk közösségimédia-felületeit részeredmények, illetve képek és videók miatt lesz érdemes követni.

Átigazolások a szezon előtt:

Érkezett:

Emil Berggen (balátlövő, HSG Wetzlar), Tomás Reznicek (jobbátlövő, B. Braun Gyöngyös), Leimeter Csaba (jobbátlövő, Grundfos Tatabánya KC), Sinkovits Benjamin (jobbszélső, Balatonfüredi KSE), Nemes Richárd (beálló, Balatonfüredi KSE), Hans Johann Schmidt (beálló, Pénzügyőr SE)

Távozott:

Rédai Krisztián (balátlövő, Ferencváros), Alexander Semikov (jobbátlövő, ?), Michal Holdos (balátlövő, ?)

A CYEB Budakalász játékoskerete a 2016/17-es szezonban:

Kapusok: Tamási Zsolt, Váczi Dániel, Boros Tamás
Jobbszélsők: Tóth Ádám, Sinkovits Benjamin
Jobbátlövők: Tomás Reznicek, Hadobás Bence, Leimeter Csaba
Irányítók: Koncz András, Nagy Bence
Beállók: Martin Mazák , Józsa Máté, Nemes Richárd, Hans Johann Schmidt
Balátlövők: Sutka Norbert, Emil Berggren
Balszélsők: Völker Bálint, Bohács Sándor, Fekete Dávid
Védekező: Czina József

Vezetőedző: Forgács Gyula

Fotó forrása: www.facebook.com/IFKKristianstad

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.11.28.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR