Múltidéző: tizenhetedszer játszunk a Barcelonával

Vissza
Múltidéző: tizenhetedszer játszunk a Barcelonával

Negyven éve a Barcelona ellen debütáltunk a nemzetközi kupaporondon. Holnap 17 órától már a tizenhetedik összecsapásunkat játsszuk a katalánok ellen.

A Kupagyőztesek Európa Kupájának nyolcaddöntőjében 1977. november 10-én debütált a Szegedi Volán a nemzetközi porondon. Hazai pályán a Barcelona ellen 27–22-re nyert csapatunk, majd a visszavágón 15–13-ra kaptunk ki, így továbbjutottunk. A negyeddöntőben a lengyel Lódz ejtette ki a Kővári Árpád által trenírozott gárdát egy góllal.

Tizenhetedszer találkozik egymással a nemzetközi kupaporondon a szegedi és a barcelonai férfi kézilabdacsapat. Háromszor magyar, tizenháromszor spanyol siker született.

Utoljára a 2015-16-os idényben találkoztunk a katalán együttessel. Akkor a csoportkörben, az újszegedi sportcsarnokban 30–28-ra, a Palau Blaugranában 30–25-re győztek Víctor Tomásék.

Utolsó győzelmünket 2008-ban arattuk a Barcelona ellen, idegenben. Vladan Maticcsal a kispadon 33–28-ra nyert a PICK Szeged. A legeredményesebb játékosunk Milorad Krivokapics volt hét góllal, míg Ghionea hat, Luka Zvizej öt találatot jegyzett ezen a mérkőzésen.

A vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapást a Sport1 Tv élőben közvetíti, míg a delmagyar.hu élő szöveges tudósítással jelentkezik. A MOL-PICK Szeged közösségi oldalaira (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) részeredmények, képek és videók miatt is érdemes lesz ellátogatni.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.11.18.

TOVÁBBI HÍREK

2019
01/21
Mézi összehozta a MOL-PICK-családot

A MOL-PICK-SZEGED, a Csak előre a Szegedi Kézilabdáért Egyesület és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. közös szervezésében immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Mézi-kupát. A négycsapatos viadalt a Sportolók/média együttese nyerte meg.

2019
01/19
Bodó Richárd jól van, Balogh Zsolt visszatér Dániába

A középdöntőkhöz érkeztek a férfi kézilabda-világbajnokság küzdelmei. Két magyar válogatott játékosunk is sérülést szenvedett a csoportkör során, hogylétükről érdeklődtünk.

AZ ÖSSZES HÍR