Bemutatjuk a Barcelonát

Vissza
Bemutatjuk a Barcelonát

A nyolcszoros BL- és huszonegyszeres spanyol kupagyőztes, huszonnégyszeres spanyol bajnok FC Barcelona Lassát fogadjuk a VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjának 8. fordulójában vasárnap 17 órától az újszegedi sportcsarnokban. Ismerkedjünk meg ellenfelünk

A bivalyerős kerettel rendelkező Barcelonát látjuk vendégül. A nyáron három meghatározó világklasszis is elhagyta a klubot, azonban így sem gyengült Xavi Pascual vezetőedző együttese. A szintén a csoportunkban levő Nantes-hoz igazolt a BL-ben már ezernél is több gólt szerző Kiril Lazarov, míg Filip Jícha a sorozatos sérülések miatt befejezte aktív játékoskarrierjét. Jesper Nöddesbo hazatért Dániába, a Bjerringbro-Silkeborg alkalmazásába állt.

Az érkezők oldalán a legnagyobb név a szlovén Jure Dolenecé, akinek az ikonnak számító Lazarovot kell pótolnia. Nem lesz könnyű dolga, de mivel védekezésben is a pályára küldheti edzője, így nagy értéke lehet csapatának. Ellenünk viszont biztosan nem játszik a jobbátlövő, mivel térdműtét után lábadozik, három hónap múlva térhet vissza. Rajta kívül a kubai beálló, Alexis Borges írt alá a katalánokhoz erre a szezonra, jövőre a Montpellier francia válogatott klasszisa, Ludovic Fabregas veszi át a helyét. A 27 éves visszavonult jobbszélső, Joan Saubich pozícióját a franciák tehetsége, Yannis Lenne vette át a csapatkapitány, Víctor Tomás mögött.

Az FC Barcelona Lassa a spanyol férfikézilabda-bajnokság (Liga ASOBAL) egyeduralkodója 2010 óta. Megszűnt a legnagyobb rivális Atlético Madrid (korábbi nevén Ciudad Real), míg a többi riválistól legjobb hazai kézilabdázók mind külföldre igazoltak.

A katalán sztárcsapat utoljára négy és fél éve, a La Rioja otthonában szenvedett vereséget bajnoki mérkőzésen. Akkor 33–31-re győztek a hazaiak. A nyertes csapatban két gólt szerzett jelenlegi kézilabdásunk, Thiagus Petrus, míg egykori játékosunk, Niko Mindegía hét találatot jegyzett. Ezen a találkozón Pedro Rodríguez nem lépett pályára. A Barcelona akkori együtteséből négyen játszanak a gránátvörös-kékeknél: Cédric Sorhaindo, Aitor Arino, Viran Morros és Raúl Entrerríos. Mindez azt jelenti, hogy a Barca 129 mérkőzés óta veretlen a spanyol pontvadászatban.

A Barcelona kézilabdázója már Aron Pálmarsson is, aki az elmúlt két idényt Veszprém töltötte. A 27 éves izlandi Raúl Entrerríosszal osztozhat majd a játékperceken.

A Barcelona jelenleg a BL A csoportjának tabelláján, a harmadik helyen áll. A katalánok mérlege négy győzelem, kettő döntetlen és egy vereség. Házi gólkirályuk a nemzetközi porondon Valero Rivera idén. A spanyol válogatott balszélső 36 gólnál tart.

Átigazolások a 2017-18-as szezon előtt:

Érkezett:

Jure Dolenec (jobbátlövő, Montpellier), Alexis Borges (beálló, Porto), Yanis Lenne (jobbszélső, Sélestat)

Távozott:

Daniel Dujshebaev (balátlövő, PGE Vive Kielce), Kiril Lazarov (jobbátlövő, HBC Nantes), Antonio García Robledo (balátlövő, CSM Bucuresti), Jesper Nöddesbo (beálló, Bjerringbro-Silkeborg), Filip Jícha (balátlövő, visszavonult), Joan Saubich (jobbszélső, visszavonult)

Az FC Barcelona Lassa kerete a 2017-2018-as szezonra:

Kapusok: Gonzalo Pérez de Vargas, Borko Ristovski, Jorge Pérez Molina
Jobbszélsők: Víctor Tomás, Yanis Lenne, Aleix Gómez
Jobbátlövők: Jure Dolenec, Dika Mem
Irányítók: Raúl Entrerríos, Aron Pálmarsson
Beállók: Cédric Sorhaindo, Kamil Syprzak, Alexis Borges
Balátlövők: Wael Jallouz, Timothey N’Guessan, Lasse Andersson
Balszélsők: Valero Rivera, Aitor Arino
Védekező: Viran Morros

Vezetőedző: Xavi Pascual

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.11.17.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR