Hetes – hét kérdés Bodó Richárdnak

Vissza
Hetes – hét kérdés Bodó Richárdnak

Megtört a nyeretlenségi sorozat kedden, vasárnap azonban már a világ leghíresebb klubjának kézilabdacsapata, az FC Barcelona Lassa látogat hozzánk, az újszegedi sportcsarnokba. Az elmúlt hetek történéseiről, a katalánok erősségéről és az új szövetségi kap

– A Balatonfüred elleni 31–21-es győzelemmel megtört egy pocsék sorozat hazai pályán. Hogy érzitek magatok?

– Jó érzés volt győzni újra a Füred ellen, de ez kötelező volt számunkra. Ha vasárnap is tudnánk pontot vagy pontokat szerezni a Barcelona ellen, akkor még boldogabbak lennénk. Érzem még a csapaton, hogy mindenki tudja, milyen rossz sorozatban voltunk az elmúlt hetekben, de mindent megteszünk majd a spanyolok ellen a győzelemért. Nem vagyunk görcsösek, ahogy telnek a napok, úgy vagyunk egyre felszabadultak, küzdünk egymásért.

A csalódást okozó mérkőzéseken a védelemmel volt a legelégedetlenebb Juan Carlos Pastor vezetőedző, a csapat és a szurkolók is. Kielemeztétek a hibákat?

– Igen, kielemeztük a hibákat. A Veszprém, a Löwen és a Nantes ellen is túl sok gólt kaptunk. Ezektől a csapatoktól ki lehet kapni, mert rendkívül erősek, de nem így. Szinte végig nekünk kellett futni az eredmény után mindig. Eddig ez nem volt jellemző ránk, remélem, minél hamarabb magunkra találunk és ismét szoros meccset játszunk mindenkivel Szegeden.

Átlendültetek a holtponton?

– Ehhez legszükségesebb, hogy egy nagyon jó meccset játszunk a Barcelona ellen. Ki lehet kapni, de jó játékkal mindenki boldogabb lenne. Ha nyernénk, az még jobb lenne. November van még, rengeteg meccs vár ránk a szezonban, de érezzük, ennél sokkal többre vagyunk képesek, mint amit mostanában nyújtottunk.

A K&H ligában és a Bajnokok Ligájában is második helyen állsz a házi góllövőlistán 39, illetve 22 góllal. Magabiztosabb vagy, mint tavaly?

– Ezt nem is tudtam, általában csak a szezon végén szoktam megnézni, hogy hol végeztem a góllövőlistán. Magabiztosabb vagyok, de még többet szeretnék játszani. Amikor lehetőséget kapok ennél is jobb teljesítményt akarok nyújtani. Az elmúlt idényhez képest védekezésben is egyre több szerepet kapok, rengeteget kell még gyakorolnom, de szépen haladok előre.

Mit vársz a Barcelona ellen?

– Már gőzerővel készülünk rájuk. Szeretnénk győzni, de papíron a ők az esélyesebbek. Ez nekünk jó, hogy mindenki ezt gondolja, mert felszabadultabban kézilabdázhatunk majd. Támadásban és védekezésben is nagyon jók, valamint nem szabad elfelejtenünk, hogy van egy fantasztikus kapusuk Gonzalo Pérez de Vargas személyében. Ha összeáll a védekezésünk, és ehhez párosul egy jó kapusteljesítmény, akkor könnyebb dolgunk lehet vasárnap.

A Veszprém-meccs után egy hetet együtt készültetek a válogatottnál az új szövetségi kapitánnyal, Ljubomir Vranjessal. Milyenek az első tapasztalatok?

– Ljubomir Vranjes és a másodpedző, Björn Sätheström is nagyon nyugodt edző. Ismerkedtünk egymással, más lesz majd, ha lesznek edző-, tétmeccsek. Decemberben kezdjük a felkészülést a januári, horvátországi Európa-bajnokságra. Ahogy mi, a játékosok, úgy az edzőink is szeretnének minden találkozót megnyerni, az első hét kellemesen telt és pozitív volt.

Sokat változik majd a válogatott játéka Ljubomir Vranjessal a kispadon?

– Az eddigi gyakorlások alapján lesz, ami változik, és lesz, ami nem. Hozott új dolgokat a mester, de hagyni fog bennünket, hogy magyar stílusban játszhassunk.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.11.16.

TOVÁBBI HÍREK

2024
03/28
Hétgólos hátrányba kerültünk a BL-ben

A félidőben háromgólos hátrányban voltunk, végül héttel, 30–37-re kaptunk ki a Telekom Veszprém ellen a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc első meccsén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Veszprémben.

2024
03/27
Prágában szerepel az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapata Prágában szerepel egy nemzetközi tornán.

AZ ÖSSZES HÍR