Tíz góllal győztünk a Füred ellen

Vissza
Tíz góllal győztünk a Füred ellen

A K&H férfi kézilabdaliga 10. fordulójában 31-21-re nyertünk a Balatonfüred ellen hazai pályán.

MOL-PICK Szeged - Balatonfüredi KSE 31-21 (16-13)
K&H férfi kézilabdaliga, 10. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi.
MOL-PICK Szeged: Sierra - Sostaric 4, Buntic 2, T. Petrus 1, Bánhidi 1, Källman 2, Skube 2. Csere: Sego (kapus) 1, Gorbok 4, Sigurmannsson 7/4, Zsitnyikov 1, Blazevic, Balogh 1, Zubai 1, Bodó 4, Fekete B. Vezetőedző:  Juan Carlos Pastor. 
Balatonfüred: Fazekas - Hornyák 3/3, Topic 3, Németh B. 1, Kasparek 6, Semenov, Bóka. Csere: Bősz (kapus), Kemény L. 1, Karvatski 1, Debreczeni 2, Máthé 1, Horváth L. 1, Varsandán M. 1, Déber 1. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 4/4, ill 3/3.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Fontos két pontot szereztünk ma, valamint örülök a jó védekezésünknek és kapusteljesítményünknek. Az első félidőben nem védekeztünk jól hét a hat ellen, de a második játékrészre ez is összeállt. Együtt vagyunk, haladunk előre. A mai mérkőzés legnagyobb pozitívuma, hogy csak 21 gólt kaptunk, a hat a hat elleni védekezésünk kimondottan jól működött. Elégedett voltam a támadásainkkal is, de az első félidőben Fazekas jól védett a balatonfüredi kapuban.

Mario Sostaric, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Nagyon jól játszottunk ma. Jó formában van a Füred a bajnokságban, ezért komolyan vettük őket, felkészültünk belőlük. Nem felejtettünk el kézilabdázni, ezt ma megmutattuk. 

Csoknyai István, a Balatonfüred vezetőedzője: - Ha a mérkőzés előtt azt mondják, hogy a szünetben csak három góllal vezet majd a Szeged, akkor fel sem küldöm a pályára a fiúkat, elfogadom. Sok ziccert kihagytunk azonban. A 40. percig tudtunk meccsben maradni, ezt követően támadásban és védekezésben egyaránt hatékonyabbá váltak a hazaiak. Megérdemelten nyerték meg a találkozót ekkora különbséggel. A helyzetkihasználásunkkal nem vagyok elégedett, ha ebben jobbak vagyunk, szorosabb eredményt érhettünk volna el. Egyre többet gyakoroljuk a hét a hat elleni támadójátékunkat, főleg a nálunk erősebb csapatok ellen. Nem vagyok a híve ennek a szisztémának, de mivel nincs balátlövőnk, leginkább így, vagy két irányítós játékkal tudunk csak fölényt kialakítani. A hozzánk hasonló játékerőt képviselő együttesek ellen nem szoktuk lehozni a kapusunkat.

Fazekas Nándor, a Balatonfüred játékosa: - Akárcsak ma, az előző idényben is hét a hat ellen támadtunk a Szeged ellen, de szerencsére még jól bírom. Nehéz erről a meccsről beszélni, mert úgy gondolom, hogy sokkal több van a csapatunkban, mint amit a Veszprém vagy a Szeged ellen megmutattunk magunkból. Nehéz időszak vár ránk, az EHF-kupában a spanyol Granollers otthonába látogatunk a hétvégén, még jövő szerdán a Ferencvárossal játszunk a magyar kupában.

ÖSSZEFOGLALÓ

Mandulagyulladás miatt Matej Gaberra továbbra sem számíthatott Juan Carlos Pastor vezetőedző, míg a tréner döntése alapján Pedro Rodríguez helyére ma Fekete Bálint került a meccskeretbe.

A klub ismét megmozgatta a diákokat, közel 250 (!) tanuló jöhetett a Deák, a KSZSE, az Algyő, a Gregor diákjai, a Tömörkény tanulói és a kiskunhalasi utánpótlás kézilabda klub fiataljai szurkolhattak vendégként a lelátón. Tették is dolgukat, tapsoltak, segítették a csapatot.

Sigurmannsson hétméteresével indult a találkozó, majd Szergej Gorbok bizonyult tarthatatlannak támadásban. A Balatonfüred első találatára a hatodik percig kellett várni, Hornyák és Kasparek révén egyenlítettek (2–2). Egy 6–0-s sorozattal 8–2-re húztunk el a 14. percre, azonban ezt követően nem sikerült tovább növelnünk az előnyünket. Fazekas egyre jobban védett a Füred kapujában, míg a hét a hat elleni játékuk ellenszerét sem igazán találtuk meg a szünetig, így 16–13-as szegedi vezetéssel mehettek a fiúk az öltözőbe.

A második játékrészre Marin Sego érkezett a kapunkba. A horvát hálóőr kiváló napot fogott ki, kellettek is neki az önbizalmát növelő védések, hiszen vasárnap a Barcelona elleni BL-találkozón nagy szükség lesz a bravúrokra. Mindezek mellett még egész pályás gólt is szerzett, azonban a legnagyobb tapsot nem ő, hanem a Skube-Sostaric-Bodó trió kapta. Utóbbi dupla kínai figurája után alakult ki először az összecsapáson a végeredményben is fellelhető tízgólos különbség (55. perc: 28–18).

Következő hazai mérkőzésünket a Bajnokok Ligájában játsszuk. Vasárnap 17 órától a Barcelonát fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban.

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.11.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR