Magabiztosan nyertünk Komlón

Vissza
Magabiztosan nyertünk Komlón

A K&H férfi kézilabdaliga 9. fordulójában 37–27-re nyertünk Komlón.

Sport 36-Komló-MOL-PICK Szeged 27-37 (15-20)
K&H férfi kézilabda liga, 9. forduló, Komló, 1000 néző. Vezette: Altmár, Horváth.
Komló: Granic - Gebhardt 3, Obradovic 2, Balázs, Jerkovics 4, Grünfelder 1, Markovics 9/4. Csere: Selymes (kapus), Sunajko 2, Katzirz, Laufer 2, Szkokán 2, Kovács 2.  Vezetőedző: Kilvinger Bálint.
MOL-PICK Szeged: Sego - Pedro 5, Balogh 4/1, Zsitnyikov 5, Bánhidi 3, Gorbok 2, Källman 2. Csere: Sierra 1 (kapus), Sigurmannsson 4/3, Thiaugus Petrus, Fekete, Buntic 1, Blazevic 1, Gaber 1, Bodó 6, Zubai 2.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2 ill. 8 perc.
Hétméteres: 4/4, ill. 5/4

NYILATKOZAT

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: – Az első félidő közepén állt össze a védekezésünk, onnantól nem volt kérdéses a magabiztos győzelem megszerzése. Voltak jó periódusaink, különösen a második félidőben. Minden sikerből, így ebből is lehet építkezni. Készülünk a Nantes elleni szombati BL-meccsre.

ÖSSZEFOGLALÓ

Márciusban, még az előző idényben egy kiélezett meccsen 26–23-ra nyertünk Komlón, míg ma ennél magabiztosabban, tíz góllal bizonyultunk jobbnak a bányászváros csapatánál.

Stas Skube és Mario Sostaric maradt ki a mai meccskeretből, de mindketten elkísérték a fiúkat a Baranya megyei városba. Előbbi kisebb sérüléssel bajlódik, míg utóbbi pihenőt kapott Juan Carlos Pastor vezetőedzőtől.

Remek hangulatban mi kezdtük a találkozót. A hazaiak Igor Markovics révén jól tartották magukat, míg nálunk Bánhidi szerzett gólokat, harcolt ki büntetőket. A nyolcadik percben vezettek utoljára a hazaiak (6–5), innentől nem adtuk már ki az előnyt a kezünkből. Az első játékrész második felére Marin Sego is elkapta a fonalat a kapuban, így megszilárdult az előnyünk. 11–14 után még zárkózott a Komló, de Bodó vezetésével végül 15–20-ra nőtt az előnyünk a szünetre.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Szegedi labdaszerzések, Bodó-gólok, így a 35. percben már 15–24-et mutatott az eredményjelző. Ebben a mederben folyt már végig a meccs, mindenki a pályára került, és magabiztos győzelmet arattunk a Sport36-Komló otthonában.

Következő mérkőzésünket szombaton 17.30-tól az újszegedi sportcsarnokban játsszuk, a francia Nantes-ot fogadjuk a Bajnokok Ligája 7. fordulójában.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.11.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR