Bemutatjuk a Löwent

Vissza
Bemutatjuk a Löwent

A VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjának 6. fordulójában a MOL-PICK Szeged a német Rhein-Neckar Löwent fogadja vasárnap 17.15-től az újszegedi sportcsarnokban.

Az öt mérkőzés után még veretlen, három győzelemmel és két döntetlennel a tabella második helyét elfoglaló Löwent látjuk vendégül a BL-ben. Holnapi ellenfelünk bajnoki sikerrel hangolt ellenünk, Nikolaj Jacobsen tanítványai a Magdeburg otthonában győztek 32–29-re.

A nyáron négy-négy érkezője és távozója volt a Löwennek. Kim Ekdahl du Rietz visszavonult, a 28 éves svéd balátlövő pótlására két játékost is igazolt a Bundesliga-címvédő. Támadásban a szerb Rnics, míg védekezésben a svéd Bliznac pótolhatja. A Veszprémhez egy évre leszerződő Dejan Manaszkov helyét a svéd kézilabdázás jelenlegi egyik legnagyobb ígérete, Jerry Tollbring vette át. A 21 éves balszélsőt a válogatottban Jonas Källman elsődleges utódjának tartják a szakemberek.

Pikáns igazolása is volt a nyáron a Löwennek. Az „Oroszlánok” az utóbbi évek legnagyobb Bundesliga-riválisával, a Flensburggal bonyolított le csereüzletet. Bogdan Radivojevics érkezett a jobbszélre, míg Marius Steinhauser távozott onnan a 2014-es BL-győzteshez.

A szegedi férfi kézilabdacsapat történelme során nyolcszor mérkőzött meg eddig a Rhein-Neckar Löwennel. A 2008-09-es BL-csoportkörben Vladan Matics irányította csapatunk hazai pályán 28–24-re, idegenben 35–28-ra kapott ki a német együttestől.

A MOL-PICK Szeged vezetőedzője 2013 óta Juan Carlos Pastor. A spanyol tréner eddigi munkássága alatt hatszor találkoztunk a Löwennel. A 2014-15-ös szezonban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében kettős sikerrel ejtettük ki a Löwent (34–30 és 31–29), míg a 2015-16-os és a 2016-17-es idényben a csoportkörben találkoztunk a Löwennel, akárcsak idén.

Az elmúlt négy találkozónkon egyszer nyert a Löwen (30–25), míg mi idegenben és otthon is 30–24-re, de a tavalyi idénynyitón 28–28-as döntetlent játszottunk a német bajnokkal.

Átigazolások a 2017-18-as szezon előtt:

Érkezett:

Jerry Tollbring (balszélső, IFK Kristianstad), Momir Rnics (balátlövő, MT Melsungen), Kristian Bliznac (balátlövő, Elverum), Bogdan Radivojevics (jobbszélső, SG Flensburg-Handewitt)

Távozott:

Kim Ekdahl du Rietz (balátlövő, visszavonult), Dejan Manaszkov (balszélső, Telekom Veszprém), Marius Steinhauser (jobbszélső, SG Flensburg-Handewitt), Michael Abt (beálló, visszavonult)

A Rhein-Neckar Löwen kerete a 2017-2018-as szezonra:

Kapusok: Andreas Palicka, Mikale Appelgren, Lucas Bauer
Jobbszélsők: Patrick Groetzki, Bogdan Radivojevics
Jobbátlövők: Alexander Petersson, Hárald Reinkind
Irányítók: Andy Schmid, Mads Mensah Larsen
Beállók: Rafael Baena, Hendrik Pekeler, Gedeon Guardiola
Balátlövők: Filip Taleski, Momir Rnics, Kristian Bliznac
Balszélsők: Jerry Tollbring, Gudjon Valur Sigurdsson

Vezetőedző: Nikolaj Jacobsen

– Becsei Dávid –

Közzétéve: 2017.11.04.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

2024
04/17
Vasárnap a PICK Arénában játszik az U21-es csapatunk

Vasárnap 16 órakor az NB I/B-s bajnokság 26. fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged U21 a Vecsés csapatát fogadja. A #kiskékek ismét a PICK Arénában vívják a meccset.

AZ ÖSSZES HÍR