Pastor: Én vagyok a felelős!

Vissza
Pastor: Én vagyok a felelős!

A MOL-PICK Szeged 30–21-es vereséget szenvedett a Telekom Veszprém együttesétől hazai pályán a K&H férfi kézilabdaliga rangadóján. Juan Carlos Pastor elnézést kér a súlyos vereség miatt a szurkolóktól.

– Lógó fejjel, csendben távoztak a MOL-PICK Szeged szurkolói a rangadó után. Nagyon szomorúak voltak a súlyos vereség miatt…

– Elnézést kérek tőlük. Egy ilyen kudarc után a felelősség az enyém, én vagyok az első számú hibás a fiaskó miatt.

– Mi volt a gond?

– A meccs előtt mindenki hit a győzelemben, abban, hogy megverjük a Veszprémet. Mi és a szurkolók is ezt szerettük volna. Sajnos ismét döntőnek bizonyultak az elrontott ziccerek. Megvolt a lehetőségünk, kidolgoztuk a helyzeteket, de nem lőttük be.

– Miért hibázunk ennyit?

– Jó kérdés! A ziccerek értékesítését nem lehet gyakorolni. Az üres kapus helyzetet be kell lőni, a kapussal szemben értékesíteni kell a ziccert. A Veszprém vezetett a félidőben 3 góllal, pedig nekünk kellett volna.

– Miért omlott össze a csapat a második félidőben?

– Pillanatok alatt kaptunk két gólt, öttel meglépett a Veszprém. Ekkor megrogytunk, nem volt visszaút, nem hittünk a győzelemben.

– Nagy a népharag!

– Tudom! Egy ilyen súlyos kudarc után nem is szabad kifogásokat keresni. Mi hibáztunk, ezt elmondtam a meccs után is. Ha nyerünk azt is mi érjük el, közösen, a csapat. Ha kikapunk, azért is a csapat a hibás, de az első számú felelős az edző.

– Miért kap kevesebb szerepet Zsitnyikov és Sigurmannsson?

– Mert még nem tudják azt játszani, ami a csapat első számú érdeke. Mindketten remek játékosok, sokat játszanak majd, bízom bennük, és tudom, hogy nagy erősségei lesznek a Szegednek. Célom, hogy mi legyünk az a csapat, amely jól el tudja osztani a játékperceket. Ezzel a vereséggel helyre raktak bennünket, amiből tanulnunk kell. Szerencsére ez októberben történt, és nem áprilisban vagy májusban. Novemberben fontos BL-meccsek várnak ránk, olyan találkozók, amelyek döntően befolyásolhatják a csoporton belüli helyezésünket. 

– Vissza kell szerezni a szurkolók bizalmát. Ez is egy fontos feladat!

– De még mennyire! Nekünk van egy csodálatos közösségünk, az a PICK-család. Kizárólag rajtunk múlik, hogy ez sikerül-e. Jól és eredményesen kell játszanunk, én hiszek a csapatban, a keretben, a játékosokban. Még egyszer elnézést kérek a szurkolóktól a vereség miatt, a feladatunk adott: javítani!

- Süli Róbert - 

Közzétéve: 2017.10.24.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/16
Jegyértékesítés a HSA NEKA elleni meccsünkre

Április 30-án (kedd) 18 órakor utolsó hazai alapszakaszbeli meccsünket vívjuk a HSA NEKA ellen a K&H férfi kézilabda ligában. Megkezdődött a jegyértékesítés.

2024
04/15
Pénteken Veszprémben játszunk rangadót

Pénteken 20 órakor (élő: M4 Sport) a K&H férfi kézilabda ligában rangadót vívunk idegenben, a Telekom Veszprém otthonában.

AZ ÖSSZES HÍR