Elbuktuk a rangadót a Veszprém ellen

Vissza
Elbuktuk a rangadót a Veszprém ellen

Telt ház előtt 30–21-re maradtunk alul.

MOL-PICK Szeged–Telekom Veszprém 21–30 (11–14)
Férfi kézilabda K&H liga, 7. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
MOL-PICK Szeged: Sierra – Sostaric 3, Balogh 3/2, Skube 3, Bánhidi 2, Gorbok 3, Källman. Csere: T. Petrus 1, Blazevic, Gaber, Bodó 3, Sigurmannsson 1/1, Zsitnyikov, Buntic 2, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Veszprém: Alilovic – Marguc 4, Ancsin 2, Blagotinsek 1, Ligetvári, Terzic, Manaszkov 6. Csere: Mikler (kapus), Ilics 2, Lékai 4, Ugalde, Tönnesen 7, Győri, A. Nilsson 4, Schuch. Vezetőedző: Ljubomir Vranjes.
Hétméteres: 4/3, ill. –.
Kiállítás: 8, ill. 14 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: -  Gratulálok a Veszprémnek, sokkal jobbak voltak ma. Az első félidőben döntetlennél nem tudtunk belőni négy-öt ziccert, míg ők kétszer is betaláltak, ez volt a kulcs. A második játékrészben, amikor öt góllal el kezdett vezetni a Veszprém, önbizalommal telve és lazán játszottak, ez nekünk óriási teher volt. Októberben vagyunk, megmutatta a Veszprém, hogy milyen szinten kell lennünk, ha nyerni akarunk ellenük. Nagyon fontos ebben a pillanatban, hogy együtt legyünk és folytassuk a munkát. Ez a csapat sok jót adott a szurkolóknak, de ma nagyon rosszul teljesítettünk. Köszönöm a nekik, hogy fantasztikus hangulatot teremtettek, sajnálom, hogy kikaptunk.

Bodó Richárd, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Gratulálok a Veszprémnek, nagyon csalódott vagyok. Húsz percig pariban voltunk, de a második félidőben végig futottunk az eredmény után. Ki kell javítanunk a hibáinkat a jövőben.

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém vezetőedzője: - Jó érzés, hogy két ponttal távozhatunk innen. Az első félidőben sok kiállításunk volt. Sok problémát okozott nekünk a Szeged védekezése, de a szünet után sok olyan támadást vezettünk, ami ez ellen orvosság volt. Jól védekeztünk, most a pihenésé a főszerep, de többeknek a válogatottaknál van jelenésük a jövő héten.

Schuch Timuzsin, a Telekom Veszprém játékosa: -  Gratulálok mindkét csapatnak. Szegeden kilenc góllal győzni leírhatatlan érzés. Kulcspont volt valóban, amit Pastor mester is említett. Jól védekeztünk, Alilovic jól védett. Támadásban Lékai vezetésével szétszedtük a Szegedet, egymásért küzdöttünk nagybetűs csapatként.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Telekom Veszprém 30–21-re győzött csapatunk, a MOL-PICK Szeged otthonában a K&H férfi kézilabdaliga rangadóján.

A negyedik percben kettős emberelőnybe kerültünk, és ezt kihasználva két góllal elléptünk (4–2). A norvég jobbátlövő, Kent Robin Tönnesen vezérletével egyenlített a címvédő (6 –6), majd a macedón Dejan Manaszkov két találatával a meccs során először vezetett (9–10). Védekezésben mindkét együttes magas színvonalon teljesített, de a veszprémi kapusok jobban védtek. Támadásban többet hibáztunk, nyolc percen keresztül nem találtunk a hálóba (10 –12), és a szünetben már háromgólos hátrányban voltunk (11–14).

A második félidőt mindkét kapu előtt hatékonyabban kezdték a vendégek, gyorsabban kézilabdáztak, és tovább növelték a különbséget (13–19). Sorozatban háromszor voltunk eredményesek, de már nem tudtuk szorossá tenni az állást (18–23). A hajrában csak a vendégsiker mértéke volt a kérdés, és mivel a veszprémiek ebben az időszakban is a korábban látott lelkesedéssel és összpontosítással játszottak, 2015 májusa után ismét nyertek Szegeden. 

Közzétéve: 2017.10.21.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR