Bemutatjuk a Veszprémet

Vissza
Bemutatjuk a Veszprémet

Következik a szuperrangadó. A K&H férfi kézilabdaliga 7. fordulójában a MOL-PICK Szeged holnap 13.30-tól (élő: M4 Sport, delmagyar.hu) a hazai riválist, a bajnoki címvédő Telekom Veszprémet fogadja.

A 2017-18-as szezon első szuperrangadója következik holnap 13.30-tól az újszegedi sportcsarnokban. Két jó formában levő csapat találkozik egymással: a Veszprém még veretlen, míg a Szeged nantes-i vereségét követően csak a BL-címvédő Vardarral játszott döntetlent, többi találkozóját megnyerte.

A nyáron új vezetőedzője lett a veszprémi csapatnak. Távozott posztjáról a 2015 őszén kinevezett Xavi Sabaté, helyét a Flensburgtól érkező Ljubomir Vranjes vette át. A szerb származású tréner 2014-ben BL-t nyert a német klubbal, majd megválasztotta a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) az év edzőjének ugyanebben az esztendőben.

Mivel a Veszprém az elmúlt idényben mindenidők legnagyobb keretével rendelkezett, mivel a SEHA-ligában is indult. Nem meglepő, hogy a nyáron tizenketten távoztak a klubtól, míg csak öten érkeztek. Aron Pálmarsson a csapat első edzése előtt 15 perccel jelentette be távolmaradását, amelyből kifolyólag Vranjes kijelentette, nem számít rá többet.

Visszavonult a klub két magyar válogatott szélsője, Gulyás Péter és Iváncsik Gergő, akik az utánpótlás-nevelésben dolgoznak tovább. A harmadik számú kapus, Borbély Ádám a lengyel Plockba, Chema a francia Saranba igazolt. A betegséggel küszködő Ivan Sliskovic sem a veszprémi keret tagja már, a horvát balátlövőnek nincs klubja jelenleg. Szita Zoltán Balatonfüredre került kölcsönbe, míg Tóth és Szeitl Csurgóra, Gyene pedig Orosházára távozott.

Egy évnyi veszprémi légióskodás után a német Füchse Berlinben folytatja pályafutását a horvát válogatott jobbátlövő, Marko Kopljar, akinek a helyére éppen a berliniektől érkezett Kent Robin Tönnesen. Dzsamali Iman két szezon kölcsönjáték (Kristianstad, Breszt) után visszatért, míg a tehetséges irányító, Győri Mátyás is Veszprémbe tette át székhelyét a szomszédos Balatonfüredről. Manuel Strlek csak 2018-ban érkezik a Kielcétől Veszprémbe, így idén Cristian Ugalde poszttársa Dejan Manaszkov. Dzsamalin kívül Accambray is a balátlövő pozíciójában bevethető, ők ketten egészíthetik ki Momir Ilicset.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Dzsamali Iman (balátlövő, Meskov Breszt, kölcsönből vissza), Kent Robin Tönnesen (jobbátlövő, Füchse Berlin), William Accambray (balátlövő, PSG), Dejan Manaszkov (balszélső, Rhein-Neckar Löwen), Győri Mátyás (irányító, Balatonfüred)

Távozott:

Borbély Ádám (kapus, Wisla Plock), Chema Rodríguez (irányító, Saran), Marko Kopljar (jobbátlövő, Füchse Berlin), Gyene Norbert (jobbszélső, Orosházi FKSE-Linamar), Iváncsik Gergő (balszélső, visszavonult), Gulyás Péter (jobbszélső, visszavonult), Tóth Attila (jobbátlövő, Csurgó), Szeitl Erik (beálló, Csurgó), Mirko Milasevics (balátlövő, Göztepe SK), Szita Zoltán (balátlövő, Balatonfüredi KSE, kölcsönbe), Ivan Sliskovic (balátlövő, ?), Aron Pálmarsson (irányító, ?)

A Telekom Veszprém játékoskerete a 2017/18-as idényre:

Kapusok: Mikler Roland, Mirko Alilovic
Jobbszélsők: Dragan Gajic, Gasper Marguc
Jobbátlövők: Nagy László, Kent Robin Tönnesen, Ancsin Gábor
Irányítók: Lékai Máté, Győri Mátyás
Beállók: Renato Sulic, Blaz Blagotinsek, Andreas Nilsson
Balátlövők: Momir Ilics, William Accambray, Dzsamali Iman, Ligetvári Patrik
Balszélsők: Dejan Manaszkov, Cristian Ugalde
Védekezők: Schuch Timuzsin, Mirsad Terzic

Vezetőedző: Ljubomir Vranjes

- Becsei Dávid -

Közzétéve: 2017.10.20.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/19
Vereséget szenvedtünk a rangadón

A K&H férfi kézilabda liga 22. fordulójában 36-27-es vereséget szenvedtünk a Telekom Veszprém otthonában.

2024
04/18
Következik a magyar rangadó

Péntek 20 órakor a K&H férfi kézilabda liga rangadóján a Telekom Veszprém otthonában lépünk pályára. A meccset az M4 Sport közvetíti.

AZ ÖSSZES HÍR