Bemutatjuk a Ferencvárost

Vissza
Bemutatjuk a Ferencvárost

Az újonc Ferencvárost fogadjuk holnap 16 órától a K&H férfi kézilabdaliga 8. fordulójában. Ismerkedjünk meg holnapi ellenfelünkkel.

Az élvonalba az előző idényben feljutó Ferencváros játékoskerete a nyáron megerősödött. A távozók mind alsóbb osztályban maradtak, míg az érkezők oldalán komoly NB I-es és nemzetközi rutinnal rendelkező kézilabdások vannak az FTC-nél.

A korábban magyar válogatott balátlövő-irányító, Grebenár Gábor az osztrák Bärnbach csapatát hagyta ott a zöld-fehérek kedvéért. A 24 éves jobbátlövő, Oláh Tamás Orosházáról érkezett, míg a tavaly jó idényt futott Bali Richárd Gyöngyösről érkezett. Rédai Krisztián a tavaly negyedik helyen végzett Budakalászban 93 gólig jutott. Ő és a NEKA-ból igazolt Mikita Bence a jövő emberei, 22, illetve 20 éves korukkal. Rajtuk kívül megszerezték még a kapuba a szlovák válogatott 26 éves hálóőrt, Marian Zernovicot.

Mindezeket figyelembe véve a Ferencváros idei keretét tizenöt mezőnyjátékos és három kapus alkotja.

A Fradi házi góllövőlistáját hat lejátszott mérkőzés után Marczinkó Máté vezeti húsz találattal, míg Nagy Máté tizenhat, Pordán Bálint tizenhárom gólt szerzett eddig. A csapat jelenleg két ponttal a tabella 12. helyét foglalja el.

A vasárnap 16 órakor kezdődő bajnoki összecsapásról a MOL-PICK Szeged közösségi oldalai (Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat) képekkel, videókkal és részeredményekkel, míg a delmagyar.hu szöveges élő tudósítással jelentkezik.

Átigazolások a 2017-18-as idény előtt:

Érkezett:

Oláh Tamás (jobbátlövő, Orosházi FKSE-Linamar), Pordán Bálint (beálló, Csurgói KK), Grebenár Gábor (irányító, HSG Bärnbach), Marian Zernovic (kapus, HKM Sala), Rédai Krisztián (balátlövő, CYEB Budakalász), Bali Richárd (balátlövő, Balmazújvárosi KK) Mikita Bence (irányító, NEKA)

Távozott:

Bak Sándor (irányító, PLER-Budapest), Molnár György (kapus, Budai Farkasok), Nikolicza Renátó (balátlövő, Százhalombatta), Takó Dániel (jobbátlövő, Vecsés), Varga László (beálló, Szigetszentmiklós)

A Ferencváros kerete a 2017-18-as szezonra:

Kapusok: Marian Zernovic, Nagy Levente, Tuba Kovács Ervin
Jobbszélsők: Benis Bence, Bujdosó Bendegúz
Jobbátlövők: Marczinkó Máté, Oláh Tamás
Irányítók: Bakos György, Grebenár Gábor, Mikita Bence
Beállók: Yassine Benmiloud, Kocsi András, Pordán Bálint
Balátlövők: Bali Richárd, Pál Gergely, Rédai Krisztián
Balszélsők: Nagy Máté, Pálos Gábor

Vezetőedző: Adorján Gábor

Fotó: facebook.com/ftckezilabda

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.10.14.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR