Bemutatjuk a Plockot

Vissza
Bemutatjuk a Plockot

A VELUX EHF Bajnokok Ligája A csoportjának ötödik fordulójában idegenben, a lengyel Orlen Wisla Plock vendégeként lépünk pályára ma 18 órakor. Ismerkedjünk meg ellenfelünkkel.

Kulcsjátékosait vesztette el a Plock a nyáron. Rodrigo Corrales immár a PSG kapuját védi, míg Dmitrij Zsitnyikov a MOL-PICK Szeged sikereiért harcol a 2017-18-as szezontól. Visszavonult a válogatott balszélsőjük, Adam Wisniewski, aki azonban szorosan maradt a csapat kötelékében. Klubelnök lett. Miljan Pusica a több játékperc reményében a bundesligás Mindenbe igazolt, míg a tavalyi kezdő beálló, Tiago Rocha hazatért Portugáliába. Három évnyi légióskodás után a Sportingban folytatja a pályafutását.

Helycsere. Rocha a Plockból Sportingba, Zabic a Sportingból Plockba igazolt. Zabic 2016 tavaszán Orosházán is játszott kölcsönben.

Egyéb okok miatt sokáig nem volt biztos, hogy Nemanja Obradovics pótolhatja Zsitnyikovot Plockban, végül az Európai Kézilabda-szövetség is áldását adta a szerb irányító klubváltására szeptemberben.

A másik nagy távozó, Corrales utódja a Veszprémtől igazolt Borbély Ádám lett. A magyar válogatottban is bemutatkozott 22 éves hálóőrnek a csapatkapitány Wicharyval és a vele egyidős lengyel tehetséggel, Morwskival kell megküzdeni a csapatba kerülésért.

A Wisla Plock jelenleg az A csoport tabellájának hetedik helyén áll egy döntetlennel és három vereséggel. Zágrábban 28–28-at játszottak vasárnap, a Löwen otthonában 31–27-re kaptak ki. A Barcelona 37–30-ra, a Vardar 26–22-re nyert az Orlen Arénában.

Átigazolások a 2017-18-as szezon előtt:

Érkezett:

Przemyslaw Krajewski (balszélső, KS Azoty Pulawy), Nemanja Obradovics (irányító, RK Metalurg Szkopje), Borbély Ádám (kapus, Telekom Veszprém), Igor Zabic (beálló, Sporting)

Távozott:

Dmitrij Zsitnyikov (irányító, MOL-PICK Szeged), Rodrigo Corrales (kapus, PSG Handball), Zbigniew Kwiatowski (védekező, MKS Kalisz), Miljan Pusica (balátlövő, TSV GWD Minden), Tiago Rocha (beálló, Sporting), Adam Wisniewski (balszélső, visszavonult)

Az Orlen Wisla Plock játékoskerete a 2017-18-as idényre:

Kapusok: Marcin Wichary, Adam Morawski, Borbély Ádám
Jobbszélsők: Michal Daszek, Valentin Ghionea
Jobbátlövők: Sime Ivic, Jose Gilherme De Toledo
Irányítók: Nemanja Obradovics, Marko Tarabochia, Alex Olkowski, Krystian Wolowiecz
Beállók: Mateusz Pieczhowski, Maciej Gebala, Igor Zabic
Balátlövők: Gilberto Duarte, Dan-Emil Racotea, Tomasz Gebala
Balszélsők: Prezymislaw Krajewski, Lovro Mihic

Vezetőedző: Piotre Przybeczki

Facebook, Twitter és Snapchat csatornánk videókkal, fotókkal és friss hírekkel jelentkezik, míg a delmagyar.hu és a Rádió 88 élőben jelentkezik Lengyelországból.

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.10.11.

TOVÁBBI HÍREK

2021
10/26
Ez több mint rangadó: a Hét meccse!

Szerdán 18.45-kor a Bajnokok Ligája hatodik fordulójában az előző szezon ezüstérmesét, a dán Aalborg Handball együttesét fogadjuk. A Hét meccsét vívjuk.

2021
10/25
Bánhidi Bence: Visszatérek a rangadóra!

Szerdán 18.45-kor a Hét meccsét (MOTW) vívjuk a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A dán Aalborg Handball együttesét fogadjuk. A kapitánnyal, Bánhidi Bencével hangolunk a meccsre.

AZ ÖSSZES HÍR