Szenzációs meccsen döntetlent játszottunk a BL-címvédővel

Vissza
Szenzációs meccsen döntetlent játszottunk a BL-címvédővel

26–26-ra végeztünk a Vardar ellen hazai pályán.

MOL-PICK Szeged–RK Vardar Szkopje (macedón) 26–26 (14–13)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3200 néző. Vezette: Gousko, Repkin (fehéroroszok).
MOL-PICK Szeged: Sierra – Sostaric 2, Balogh 2/1, Skube 4, Gaber 3, Gorbok 1, Källman 3. Csere: Blazevic, T. Petrus, Bodó 2, Zubai, Buntic 5, Zsitnyikov 2, Sigurmannsson 2/2, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Vardar: Sterbik – Cupic 3/2, Kristopans 2, Canellas 1/1, Abutovics, R. Ferreira 1, Gyibirov 1. Csere: Borozan 8, Cindric 7, Sztojlov, Siskarjov 1, Maqueda 2. Vezetőedző: Raúl González.
Hétméteres: 4/3, ill. 5/3.
Kiállítás: 8, ill. 4 perc.

NYILATKOZATOK

Juan Carlos Pastor, a MOL-PICK Szeged vezetőedzője: - Gratulálok a Vardarnak a mérkőzéshez. Nehéz ellenük játszani, tavaly mindkétszer kikaptunk tőlük, idén már szereztünk egy pontot. Nehéz a macedónok ellen védekezni, Borozan és Cindric nagyon jól kézilabdázott. Nekik több tapasztalatuk van fontos meccsekben, nekünk ez hiányzik. Ezt a tapasztalatot megmutatták a tavalyi négyes döntőben, amit megnyertek Kölnben. Gratulálok a játékosaimnak, nagy meccset játszottak. Sok problémánk volt a héten, nem tudtunk rendesen készülni.. Rengeteget segítettek a szurkolóink, örülök, hogy gazdagabbak lettünk egy ponttal. Mindegyik meccsünk egy igazi háború lesz a BL-ben. Ez a minimumszint, amit hoznunk kell majd a BL-ben, ha nyerni akarunk.

Stas Skube, a MOL-PICK Szeged játékosa: - Nagyon szomorú vagyok, mert elveszítettünk egy pontot. Az egyik legnagyobb hibás én vagyok, hogy nem nyertünk, mert rossz döntést hoztam az utolsó két percben. Én vagyuok az irányító, nekem kell jól dönteni. Szerdán már Plockban játszunk, innentől csak előre tekintünk. Az egyik legjobb része a klubnak a szurkolótábor. Fantasztikus élmény ilyen hangulatban játszani Szegeden, így minden könnyebb.

Raúl González, a Vardar Szkopje vezetőedzője: - Gratulálok a MOL-PICK-nek, mert jól játszottak. Az edzői stáb évek óta jó munkát végez Szegeden. Skube szenzációsan játszott, jó volt a kapcsolata a beállóval. Örülök az egy pontnak, mert sok csapatnak okoznak majd még gondot a szegediek.

Sterbik Árpád, a Vardar Szkopje játékosa: - Nehéz mérkőzés volt. Évek óta ilyen a forgatókönyv a Szeged ellen. Nem vagyok elégedett a játékunkkal, a Szeged jobban kézilabdázott, a statisztika alapján nem értem, hogy hoztuk ki döntetlenre az összecsapást. Elégedettek lehetünk a döntetlennel ma. Nagyon örülök, hogy a Szeged mindig egy csoportban van velünk, de sokat készülünk rájuk. Az én naptáramban ez mindig piros betűs meccs, mert a csoport első három helyéért harcolnak ők is. Európában nem sok ilyen hangulatú csarnok van, mint a szegedi. Rengeteg ziccer volt a találkozón, míg kevés átlövés, fizikailag, és mentálisan is elfáradtam.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Bajnokok Ligája tavalyi győztese volt az ellenfelünk szombaton a Bajnokok Ligájában. Bánhidi Bence mandulagyulladás miatt nem volt a keretben, és Jonas Källman is betegen vállalta a meccset.

Källman góljával indult a meccs, Sierra passzát váltotta gólra svéd klasszisunk. Felváltva estek a gólok, Balogh büntetője után még mi vezettünk 2–1-re, majd Kristopans találatával már a vendégek 3–2-re. Spanyol kapusunk remekelt, az ő bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy 7–5-nél két góllal vezessünk. Ez volt az addigi legnagyobb különbség.

Bodó bombájánál mindenki az öklét rázta, 11–10 után pedig Zsitnyikov és Sigurmannsson talált be, 13–10-nál három volt az előnyünk. Ebből a félidőre egy maradt, Bodó találata után mehettünk 14–13-mal pihenőre.

A második játékrészt is Källman találata nyitotta, majd Cupic hetese és Borozan lövése jelentette az ikszet, 15–15. Egyenlíteni tudtak, de vezeti ekkor nem sikerült a vendégeknek. 16–16 után jött három szegedi gól, Gaber kétszer, Skube egyszer talált be, 19–16-nál megint megléptünk. Hatalmas meccs volt, ezt is jelzi, hogy innen is visszajött a Vardar. Källman a szélről bravúros mozdulattal talált be, majd Cindric hetedik találata újra döntetlent eredményezett, 21–21.

A végjátékban Sierra továbbra is szenzációs volt. Többször is vezetni tudtunk, 23–21-nél, 24–22-nél, 25–23-nál és 26–24-nél is kettővel mentünk, de a BL címvédője egyenlíteni tudott. 26–26-nál Gyibirov ziccert rontott, támadhattunk a győzelemért, de két másodperccel a vége előtt Bodó szabaddobása fölé ment. Egy pontot szereztünk a Vardar ellen.

Közzétéve: 2017.10.07.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

2024
04/24
U18-as akadémai csapatunk a négyes döntő kapujában

Négy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyet foglalja el a tabellán a PICK Kézilabda Akadémia U18-as csapata. A négyes döntő kapujában állnak a #kiskékek.

AZ ÖSSZES HÍR