Bemutatjuk a Vardart

Vissza
Bemutatjuk a Vardart

A VELUX EHF Bajnokok Ligája 4. fordulójában szombaton 17.30-kor a címvédő Vardar Szkopjét fogadjuk az újszegedi sportcsarnokban. Ismerkedjünk meg holnapi ellenfelünkkel.

A macedón együttes kiválóan zárta a 2016-17-es szezont. Legsikeresebb idényükön vannak túl a szkopjeiek történelmük során, mivel amelyik bajnokságban, kupában elindultak, azt megnyerték. Macedóniában egyeduralkodó a Vardar, de a SEHA-liga fináléját is megnyerte a Veszprém ellen 26–21-re. A legemlékezetesebb győzelmeket azonban a BL-ben szerezték. A kölni négyes döntőben a Barcelona elleni elődöntőt négy másodperccel a mérkőzés vége előtt döntötte el Luka Cindric, míg a PSG elleni döntőben Ivan Cupic volt a hős. Egy másodperccel a rendes játékidő vége előtt talált be a világklasszis horvát szélső, megnyerve csapatának a trófeát 24–23-ra.

A nyári átigazolási időszak során mindössze egy meghatározó játékos távozott a Vardar Szkopjéból. A csapat házi BL-gólkirálya, Alex Dujshebaev az édesapja által trenírozott PGE Vive Kielcéhez igazolt. Helyére a Meskov Breszt lett óriását, Dainis Kristopanst szerezték meg.

Távozott a klubtól Aleksandr Gyereveny is, aki nagy reményekkel érkezett 2014-ben, de sorozatos sérülései miatt nem tudott megragadni a kezdőcsapatban. Az orosz baltlövő a most alakult moszkvai Szpartakban folytatja pályafutását.

Távozott a Vardar harmadik számú kapusa, Petar Angelov is. A 40 éves hálóőr a török Antalyasporban még játszik. Pozícióját Daniel Gjorgjeski, a Vardar Juniorból felkerülő 23 éves portás vette át. Rajta kívül még ketten érkeztek a „kis Vardarból”, a jobbszélső Popovski és az irányító Oncev.

Átigazolások a 2017/18-as szezon előtt:

Érkezett:

Dainis Kristopans (jobbátlövő, Meskov Breszt), Martin Popovski (jobbszélső, Vardar Junior), Tose Oncev (irányító, Vardar Junior), Daniel Gjorgjeski (kapus, Vardar Junior)

Távozott:

Alex Dujshebaev (jobbátlövő, PGE Vive Kielce) Petar Angelov (kapus, Antalyaspor), Aleksandr Gyereveny (balátlövő, GK Szpartak Moszkva)

A Vardar Szkopje játékoskerete a 2017/18-os szezonra:

Kapusok: Sterbik Árpád, Sztrahinja Milic, Daniel Gjorgjeski
Jobbszélsők: Ivan Cupic, Daniil Siskarjov, Martin Popovski
Jobbátlövők: Jorge Maqueda, Dainis Kristopans
Irányítók: Igor Karacic, Luka Cindric, Tose Oncev
Beállók: Sztojancse Sztojlov, Mijajlo Marsenics, Rogério Moraes Ferreira
Balátlövők: Joan Canellas, Vuko Borozan
Balszélsők: Timur Gyibirov, Vlado Nedanovski
Védekező: Ilija Abutovics

Vezetőedző: Raúl González

– Becsei Dávid – 

Közzétéve: 2017.10.06.

TOVÁBBI HÍREK

2024
04/26
A 14. Eger-Szeged következik az NB I-ben

Szombaton 18 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a QHB Eger otthonában lépünk pályára. Ez lesz a két csapat 14. NB I-es meccse.

2024
04/25
Éremre hajt az U16-os akadémiai csapatunk

A PICK Kézilabda Akadémia U16-os csapatának még négy meccs van hátra a bajnokságból, a #kiskékek az éremért állnak harcban.

AZ ÖSSZES HÍR